Acidi Oksalik

Albania Distribution Chemicals

Produkti: Acid oksalik

Formula Kimike: C2H2O4

Informacion rreth produktit:

– Acidi oksalik është një lëndë e ngurtë kristalore që shfaqet si kristale të pangjyrë ose të bardhë.
– Formula e tij kimike është C2H2O4, që tregon praninë e dy atomeve të karbonit, dy atomeve të hidrogjenit dhe katër atomeve të oksigjenit.
– Acidi oksalik gjendet natyrshëm në bimë të ndryshme, duke përfshirë raven, spinaqin dhe lëpjetë.

Informacion për sektorin e përdorimit të produktit:

1. Pastrimi dhe heqja e njollave:
– Acidi oksalik përdoret zakonisht si pastrues dhe heqës i njollave. Ai heq në mënyrë efektive njollat e ndryshkut, njollat e ujit dhe depozitat minerale nga sipërfaqe të ndryshme, duke përfshirë metalet, pllakat dhe pëlhurat.

2. Zbardhja dhe restaurimi i drurit:
– Acidi oksalik përdoret në restaurimin e sipërfaqeve prej druri. Ndihmon në zbardhjen e ngjyrës së drurit duke zbardhur njollat dhe çngjyrosjet e shkaktuara nga uji, hekuri ose ndotës të tjerë.

3. Pastrimi dhe lustrimi i metaleve:
– Acidi oksalik përdoret për pastrimin dhe lustrimin e metaleve, si bronzi, bakri dhe bronzi. Ndihmon në heqjen e njollosjes, oksidimit dhe njollave kokëforta, duke i rikthyer shkëlqimin dhe shkëlqimin metalit.

4. Heqja e ndryshkut:
– Acidi oksalik është efektiv në heqjen e ndryshkut nga sipërfaqet metalike. Ajo funksionon duke shndërruar oksidin e hekurit (ndryshk) në një përbërje të tretshme, e cila mund të shpëlahet lehtësisht.

5. Rregullimi i pH në trajtimin e ujit:
– Acidi oksalik përdoret në proceset e trajtimit të ujit për të rregulluar pH-në e ujit. Mund të përdoret për të ulur pH dhe për të neutralizuar ujin alkalik, duke e bërë atë të përshtatshëm për përdorime të ndryshme industriale dhe shtëpiake.

6. Aplikacionet laboratorike:
– Acidi oksalik gjen aplikime në laboratorë për qëllime të ndryshme, duke përfshirë analizën kimike, titrimin dhe kalibrimin e pH.

7. Industria e ngjyrosjes dhe tekstilit:
– Acidi oksalik përdoret në industrinë e tekstilit dhe ngjyrosjes si një ilaç. Ndihmon në fiksimin e ngjyrave në pëlhura, duke rritur qëndrueshmërinë e ngjyrave dhe duke parandaluar zbehjen.

8. Agjent oksidues në sintezën organike:
– Acidi oksalik mund të veprojë si një agjent oksidues në disa reaksione të sintezës organike. Merr pjesë në reaksionet e oksidimit, duke shndërruar alkoolet në aldehide ose ketone.

9. Trajtim lëkure:
– Acidi oksalik përdoret në industrinë e lëkurës për trajtimin dhe përgatitjen e lëkurës së lëkurës. Ndihmon në largimin e papastërtive, njollave dhe mbetjeve tanine nga sipërfaqja e lëkurës.

10. Hortikultura dhe kontrolli i dëmtuesve:
– Acidi oksalik nganjëherë përdoret në hortikulturë si pesticid dhe për kontrollin e disa sëmundjeve të bimëve. Mund të përdoret për të trajtuar infeksionet kërpudhore, insektet dhe marimangat në bimë.

Acidi oksalik është një përbërës kimik i gjithanshëm me aplikime të ndryshme në pastrimin, heqjen e njollave, restaurimin e drurit, lustrimin e metaleve, trajtimin e ujit, punë laboratorike, ngjyrosje etj. Duhet të trajtohet me kujdes pasi është toksik dhe mund të shkaktojë acarim dhe dëm nëse nuk përdoret siç duhet. Masat paraprake të sigurisë, duke përfshirë ventilimin e duhur dhe pajisjet mbrojtëse personale, duhet të ndiqen kur punoni me Acid oksalik.

"Për çdo informacion, shkruani në WhatsApp: Gjithçka që ju nevojitet, në kohë reale, në një mesazh. Na kontaktoni dhe jemi gati të ju ndihmojmë."

Albania Distribution Chemicals