Karboni Aktiv

Albania Distribution Chemicals

Produkti: Karboni i aktivizuar

Formula Kimike: C (karboni elementar)

Informacion rreth produktit:

– Karboni i aktivizuar, i njohur gjithashtu si qymyr i aktivizuar, është një formë shumë poroze e karbonit me një sipërfaqe të madhe.
– Prodhohet nga ngrohja e materialeve karbonike, si druri, qymyri ose lëvozhgat e kokosit, në temperatura të larta në mungesë të oksigjenit, duke rezultuar në zhvillimin e poreve të shumta të vogla dhe një strukturë shumë absorbuese.
– Procesi i aktivizimit krijon një rrjet mikroporesh dhe mezoporesh të ndërlidhura, duke i dhënë karbonit aktiv vetitë e tij unike.

Informacion për sektorin e përdorimit të produktit:

1. Trajtimi i ujit:
– Pastrimi i ujit: Karboni i aktivizuar përdoret gjerësisht në proceset e trajtimit të ujit, duke përfshirë impiantet e trajtimit të ujit komunal dhe filtrat e ujit në shtëpi, për të hequr papastërtitë, ndotësit organikë, klorit dhe aromat dhe shijet e pakëndshme.
– Heqja kimike: Mund të përthithë në mënyrë efektive kimikate dhe ndotës të ndryshëm, si pesticidet, tretësit dhe komponimet organike të paqëndrueshme (VOCs), nga burimet e ujit.

2. Pastrimi i ajrit dhe gazit:
– Filtrat e ajrit: Filtrat e karbonit të aktivizuar përdoren në pastruesit e ajrit, sistemet HVAC dhe sistemet industriale të filtrimit të ajrit për të hequr aromat, komponimet organike të paqëndrueshme (VOCs) dhe gazrat e dëmshëm nga ajri.
– Pajisjet mbrojtëse personale: Përdoret në respiratorë dhe maska gazi si një mjet filtrimi për të mbrojtur kundër ndotësve të ajrit.

3. Përmirësimi i mjedisit:
– Përmirësimi i tokës dhe ujërave nëntokësore: Karboni i aktivizuar përdoret në projektet e rehabilitimit mjedisor për të absorbuar dhe hequr ndotësit organikë nga toka dhe ujërat nëntokësore, duke ndihmuar në pastrimin e vendeve të kontaminuara.

4. Proceset industriale:
– Pastrimi i gazit industrial: Karboni i aktivizuar përdoret në aplikimet e pastrimit të gazit, të tilla si heqja e papastërtive nga rrjedhat e gazit natyror, hidrogjenit dhe biogazit.
– Rikuperimi i tretësve: Përdoret në sistemet e rikuperimit të tretësve për të thithur dhe rikuperuar tretës për ripërdorim në procese të ndryshme industriale.

5. Industria e ushqimit dhe pijeve:
– Përpunimi i ushqimit: Karboni i aktivizuar përdoret në aplikimet e përpunimit të ushqimit, të tilla si çngjyrosje e shurupeve të sheqerit dhe heqja e papastërtive nga lëngjet e frutave dhe pijet alkoolike.
– Kontrolli i erës: Mund të përdoret për të hequr aromat e padëshiruara nga produktet ushqimore, zonat e magazinimit dhe mjediset industriale të përpunimit të ushqimit.

6. Aplikimet farmaceutike dhe mjekësore:
– Përdorimet medicinale: Karboni i aktivizuar përdoret në trajtime të caktuara mjekësore, si për trajtimin e mbidozave ose helmimeve me ilaçe, pasi mund të përthithë toksinat dhe të parandalojë përthithjen e tyre nga trupi.
– Hemodializa: Përdoret në makinat e hemodializës për të hequr ure dhe produkte të tjera mbetjesh nga gjaku gjatë trajtimit të dështimit të veshkave.

7. Rikuperimi i arit:
– Karboni i aktivizuar përdoret në industrinë e minierave të arit për të absorbuar jonet e arit nga solucionet e kullimit të cianidit, duke lehtësuar nxjerrjen dhe rikuperimin e arit nga xeherori.

8. Industria kimike dhe petrokimike:
– Mbështetja e katalizatorit: Karboni i aktivizuar mund të shërbejë si një mbështetje katalizatore në reaksione të ndryshme kimike dhe procese katalitike.
– Rikuperimi i benzinës dhe avullit: Përdoret në sistemet e rikuperimit të avullit për të kapur dhe rikuperuar hidrokarburet e paqëndrueshme nga avujt e benzinës.

9. Ruajtja e energjisë dhe bateritë:
– Superkondensatorët: Karboni i aktivizuar përdoret si material elektrodë në superkondensatorë, të cilët janë pajisje të ruajtjes së energjisë me densitet të lartë të fuqisë dhe aftësi ngarkimi-shkarkimi të shpejtë.

10. Produktet e kujdesit personal dhe bukurisë:
– Maska për fytyrën dhe kujdesi për lëkurën: Karboni i aktivizuar gjendet në maskat e fytyrës, pastruesit dhe produktet e kujdesit të lëkurës për shkak të aftësisë së tij për të thithur papastërtitë dhe vajrat e tepërta nga lëkura.

Karboni i aktivizuar është një material i gjithanshëm dhe i përdorur gjerësisht i njohur për vetitë e tij të jashtëzakonshme adsorbuese. Ai gjen aplikim në industri dhe sektorë të ndryshëm për qëllime pastrimi, filtrimi, adsorbimi dhe rehabilitimi mjedisor.

 

"Për çdo informacion, shkruani në WhatsApp: Gjithçka që ju nevojitet, në kohë reale, në një mesazh. Na kontaktoni dhe jemi gati të ju ndihmojmë."

Albania Distribution Chemicals