Hidroksid Alumini

Albania Distribution Chemicals

Produkti: Hidroksid alumini

Formula Kimike: Al(OH)3

Informacion rreth produktit:

– Përbërja kimike: Hidroksidi i aluminit është një përbërje inorganike e përbërë nga jonet e aluminit (Al) dhe hidroksidit (OH).
– Pamja: Gjendet zakonisht si pluhur ose granula e bardhë, pa erë.
– I patretshëm në ujë: Hidroksidi i aluminit është i pazgjidhshëm në ujë, që do të thotë se nuk tretet lehtësisht në ujë.
– Vetitë amfoterike: Shfaq veti amfoterike, duke vepruar edhe si bazë edhe si acid në varësi të kushteve të reagimit.
– Retardant i flakës: Hidroksidi i aluminit është i njohur për vetitë e tij rezistente ndaj flakës dhe përdoret në aplikime të ndryshme që kërkojnë rezistencë ndaj zjarrit.

Informacion për sektorin e përdorimit të produktit:

1. Industria farmaceutike:
– Antacid: Hidroksidi i aluminit përdoret si një antiacid për të neutralizuar acidin e tepërt të stomakut dhe për të lehtësuar simptomat e urthit, dispepsisë dhe ulçerës gastrike.
– Lidhës fosfat: Mund të përshkruhet si lidhës fosfati në pacientët me sëmundje të veshkave për të ulur nivelet e fosfatit në gjak.
– Ndihmës në vaksina: Hidroksidi i aluminit përdoret si ndihmës në disa vaksina për të rritur përgjigjen imune dhe për të përmirësuar efektivitetin e vaksinës.

2. Aplikacionet industriale:
– Retardant i flakës: Për shkak të vetive të tij kundër zjarrit, hidroksidi i aluminit përdoret në prodhimin e plastikës, gomës, tekstileve dhe veshjeve për të reduktuar ndezshmërinë e këtyre materialeve.
– Trajtimi i ujit: Mund të përdoret në proceset e trajtimit të ujit për të hequr papastërtitë dhe si një agjent flokulues për të ndihmuar në vendosjen e grimcave të pezulluara.
– Prodhimi i letrës: Hidroksidi i aluminit mund të shtohet në pulpë letre për të rritur errësirën, shkëlqimin dhe butësinë.

3. Kozmetikë dhe produkte të kujdesit personal:
– Kujdesi për lëkurën: Përdoret në produkte të caktuara për kujdesin e lëkurës, si locione dhe kremra, për vetitë e tij qetësuese dhe qetësuese në lëkurë.
– Antidjersës: Komponimet e hidroksidit të aluminit përdoren në antidjersë për të reduktuar djersitjen dhe për të kontrolluar erën e trupit.

4. Industria e polimereve:
– Mbushësi në plastikë: Hidroksidi i aluminit i shtohet plastikës si një mbushës ose agjent përforcues për të përmirësuar forcën, ngurtësinë dhe rezistencën ndaj flakës.
– Prodhimi i gomës: Mund të përfshihet në përbërje gome për të rritur rezistencën ndaj zjarrit dhe vetitë mekanike.

5. Përmirësimi i mjedisit:
– Heqja e Fosforit: Hidroksidi i aluminit përdoret në impiantet e trajtimit të ujërave të zeza për të hequr fosforin nga ujërat e zeza industriale dhe komunale, duke parandaluar eutrofikimin në trupat ujorë.

6. Industria e ndërtimit:
– Materialet e ndërtimit: Hidroksidi i aluminit mund të përdoret në prodhimin e materialeve të ndryshme të ndërtimit, si veshje rezistente ndaj zjarrit, ngjitës dhe ngjitës.

7. Industria petrokimike:
– Kataliza: Hidroksidi i aluminit mund të shërbejë si katalizator ose mbështetje katalizator në disa procese petrokimike, të tilla si reaksionet e plasaritjes dhe hidrogjenizimit.

8. Bujqësia dhe Hortikultura:
– Ndryshimi i tokës: Hidroksidi i aluminit mund të aplikohet në tokat acide për të rritur pH dhe për të zvogëluar aciditetin e tokës, duke e bërë atë më të përshtatshme për kultura të caktuara.

9. Shëndeti i Kafshëve:
– Mjekësia Veterinare: Hidroksidi i aluminit përdoret në disa vaksina veterinare si një ndihmës për të rritur përgjigjen imune te kafshët.

10. Arti dhe Konservimi:
– Restaurimi i artit: Hidroksidi i aluminit mund të përdoret në restaurimin dhe konservimin e veprave të artit dhe objekteve kulturore për të neutralizuar acidet dhe për të stabilizuar materialet.

Kur përdorni hidroksid alumini, është e rëndësishme të ndiqni udhëzimet e rekomanduara, dozën dhe masat paraprake të sigurisë për të siguruar përdorimin e duhur të tij dhe për të minimizuar çdo rrezik të mundshëm.

"Për çdo informacion, shkruani në WhatsApp: Gjithçka që ju nevojitet, në kohë reale, në një mesazh. Na kontaktoni dhe jemi gati të ju ndihmojmë."

Albania Distribution Chemicals