E.D.T.A

Albania Distribution Chemicals

EDTA 2NA, ose Dinatriumi EDTA, i njohur si acidi etilen diamine tetraacetik, ka formulën kimike C10H16N2O8Na2, e cila shfaqet si një lëndë e ngurtë kristalore e pangjyrë. Ky përbërës përdoret për të ndarë jonet metalike dhe për të reduktuar reagimin e tyre, veçanërisht në shumë produkte industriale dhe kozmetike. 

Formula Kimike: Acidi Etilenediaminetraacetik (EDTA)

Informacion në lidhje me Acidin Etilenediaminetraacetik:

1. Acidi etilendiaminetraacetik, i njohur zakonisht si EDTA, është një përbërës i gjithanshëm i përdorur gjerësisht në industri dhe aplikime të ndryshme.
2. Formula kimike e EDTA është C10H16N2O8.
3. Është një përbërje sintetike që formon komplekse të qëndrueshme me jonet metalike për shkak të aftësisë së tij për të keluar ose lidhur me jonet metalike.
4. EDTA përdoret kryesisht si një agjent kelatues dhe agjent sekuestrues në shumë procese industriale.
5. Përdoret zakonisht në industrinë farmaceutike, ushqimore dhe të pijeve, tekstilit, trajtimit të ujit dhe kozmetikës.
6. Në industrinë farmaceutike, EDTA përdoret si stabilizues dhe konservues në medikamente dhe pomada.
7. Në industrinë e ushqimit dhe pijeve, përdoret si një shtesë ushqimore për të përmirësuar cilësinë e produktit, për të parandaluar oksidimin dhe për të përmirësuar stabilitetin e ngjyrave.
8. EDTA përdoret në industrinë e tekstilit si një agjent ngjyrues dhe zbardhues për të përmirësuar qëndrueshmërinë e ngjyrave dhe për të hequr papastërtitë metalike nga pëlhurat.
9. Përdoret gjithashtu gjerësisht në proceset e trajtimit të ujit për të kontrolluar formimin e shkallës, për të parandaluar korrozionin dhe për të hequr jonet metalike nga sistemet e ujit.
10. Për më tepër, EDTA gjen aplikime në kërkimin laboratorik, diagnostikimin mjekësor dhe si një komponent në produktet e kujdesit personal si shampo dhe kozmetikë.

Aftësia e EDTA për të keluar jonet metalike e bën atë një përbërës të vlefshëm në një gamë të gjerë procesesh dhe produktesh industriale. Aplikimet e tij të larmishme nëpër sektorë të ndryshëm theksojnë rëndësinë e tij në industri të ndryshme për qëllime të kontrollit, stabilizimit dhe përmirësimit të cilësisë së joneve metalike.

"Për çdo informacion, shkruani në WhatsApp: Gjithçka që ju nevojitet, në kohë reale, në një mesazh. Na kontaktoni dhe jemi gati të ju ndihmojmë."

Albania Distribution Chemicals