Hidroksidi i Natriumit

Albania Distribution Chemicals

Produkti: Hidroksid natriumi

Formula Kimike: NaOH

Informacion rreth produktit:

– Hidroksidi i natriumit, i njohur gjithashtu si sode kaustike ose salcë, është një përbërje kimike shumë kaustike dhe e gjithanshme.
– Formula e tij kimike është NaOH, që tregon se përbëhet nga një atom natriumi (Na), një atom oksigjen (O) dhe një atom hidrogjen (H).
– Hidroksidi i natriumit është një substancë kristalore e bardhë, e ngurtë në formën e tij të pastër.
– Është shumë i tretshëm në ujë dhe kur tretet formon një tretësirë fort alkaline, e cila mund të jetë gërryese.

Informacion për sektorin e përdorimit të produktit:

1. Industria kimike:
– Hidroksidi i natriumit është një kimikat themelor që përdoret në procese të ndryshme industriale. Ai shërben si një përbërës kyç në prodhimin e kimikateve të shumta, të tilla si detergjentë, sapunë, zbardhues, letër, tekstile dhe produkte farmaceutike.

2. Trajtimi i ujit:
– Hidroksidi i natriumit përdoret në impiantet e trajtimit të ujit për të rregulluar pH-në e ujit dhe për të neutralizuar substancat acidike. Përdoret për të rritur pH të ujit acid për të parandaluar korrozionin në tubacione dhe pajisje.

3. Prodhimi i sapunit dhe detergjentit:
– Hidroksidi i natriumit është një komponent thelbësor në prodhimin e sapunëve dhe detergjenteve. Përdoret në procesin e saponifikimit, ku yndyrat dhe vajrat reagojnë me hidroksid natriumi për të formuar molekula sapuni.

4. Industria ushqimore:
– Hidroksidi i natriumit përdoret në industrinë ushqimore për qëllime të ndryshme. Përdoret në përpunimin e disa ushqimeve, si ullinjtë, për të hequr hidhërimin. Përdoret gjithashtu në përgatitjen e kakaos, çokollatës dhe karamelit.

5. Industria e naftës:
– Hidroksidi i natriumit përdoret në industrinë e naftës për të neutralizuar papastërtitë acidike në naftën bruto dhe produktet e naftës. Ndihmon në largimin e përbërjeve të squfurit dhe përmirësimin e cilësisë së produkteve të naftës.

6. Prodhimi i aluminit:
– Hidroksidi i natriumit përdoret në nxjerrjen e aluminit nga xeherori i boksitit. Ndihmon në shpërbërjen e oksidit të aluminit, duke lejuar nxjerrjen e aluminit të pastër përmes elektrolizës.

7. Industria e pulpës dhe letrës:
– Hidroksidi i natriumit përdoret gjerësisht në industrinë e pulpës dhe letrës. Përdoret në procesin e tulëzimit për të ndarë fibrat nga druri dhe në procesin e zbardhjes për të hequr papastërtitë dhe për të ndriçuar letrën.

8. Industria e tekstilit:
– Hidroksidi i natriumit është i përfshirë në faza të ndryshme të prodhimit të tekstilit, siç është mercerizimi. Përdoret për të trajtuar fibrat e pambukut për të përmirësuar forcën, shkëlqimin dhe vetitë e tyre të absorbimit të bojës.

9. Farmaceutikë:
– Hidroksidi i natriumit luan një rol në industrinë farmaceutike për aplikime të ndryshme. Përdoret në prodhimin e medikamenteve, të tilla si antacidet dhe pomadat e caktuara aktuale. Përdoret gjithashtu në formulimin e solucioneve që rregullojnë pH.

10. Produktet e pastrimit dhe shtëpiake:
– Hidroksidi i natriumit është i pranishëm në shumë produkte pastrimi dhe shtëpiake. Përdoret në pastruesit e kullimit, pastruesit e furrave dhe degreasers për shkak të aftësisë së tij për të tretur yndyrat, vajrat dhe lëndën organike.

Hidroksidi i natriumit është një përbërje kimike e përdorur gjerësisht me aplikime të ndryshme në industrinë kimike, trajtimin e ujit, prodhimin e sapunit, industrinë ushqimore, industrinë e naftës, prodhimin e aluminit, industrinë e pulpës dhe letrës, industrinë e tekstilit, farmaceutikën dhe produktet e pastrimit. Është thelbësore të trajtohet me kujdes hidroksidi i natriumit pasi është një bazë e fortë dhe mund të shkaktojë djegie dhe acarim.

"Për çdo informacion, shkruani në WhatsApp: Gjithçka që ju nevojitet, në kohë reale, në një mesazh. Na kontaktoni dhe jemi gati të ju ndihmojmë."

Albania Distribution Chemicals