Amoniak i lëngshëm

Albania Distribution Chemicals

Produkti: Amoniak i lëngshëm

Formula Kimike: NH3

Informacion rreth produktit:

– Amoniaku i lëngshëm, i njohur edhe si tretësira e amoniakut ose amoniaku ujor, është një tretësirë e gazit të amoniakut të tretur në ujë.
– Është një lëng pa ngjyrë me erë të fortë dhe me natyrë të fortë alkaline.
– Përqendrimi i amoniakut në tretësirë mund të ndryshojë, zakonisht varion nga 5% në 30% ose më shumë.
– Amoniaku i lëngshëm është shumë i tretshëm në ujë, duke formuar një tretësirë bazë për shkak të pranisë së amoniakut, i cili vepron si një bazë e dobët.

Informacion për sektorin e përdorimit të produktit:

1. Bujqësia:
– Amoniaku i lëngshëm përdoret gjerësisht si pleh azotik në bujqësi. Ai siguron një burim lehtësisht të disponueshëm të azotit për të mbështetur rritjen e bimëve dhe për të rritur rendimentet e të korrave. Mund të aplikohet direkt në tokë ose të përdoret në sistemet e ujitjes.

2. Ftohja dhe ajri i kondicionuar:
– Amoniaku ka veti të shkëlqyera ftohës dhe përdoret zakonisht në sistemet industriale të ftohjes. Është miqësore me mjedisin, me potencial zero për zvogëlimin e ozonit (ODP) dhe potencial të ulët të ngrohjes globale (GWP). Përdoret gjithashtu në sistemet komerciale dhe industriale të ajrit të kondicionuar.

3. Trajtimi i ujit:
– Amoniaku i lëngshëm përdoret në proceset e trajtimit të ujit për rregullimin e pH dhe heqjen e kloraminës. Mund të neutralizojë ujin acid dhe të kontrollojë formimin e kloraminës, të cilat janë nënprodukte të dezinfektimit.

4. Produktet e pastrimit dhe shtëpiake:
– Ammonia-based cleaning products, such as window cleaners and floor cleaners, contain liquid ammonia. It helps remove dirt, grease, and stains from various surfaces and provides a streak-free shine.

5. Aplikacionet industriale:
– Amoniaku i lëngshëm shërben si lëndë e parë ose reagent në procese të ndryshme industriale. Përdoret në prodhimin e plehrave, produkteve farmaceutike, plastikës, tekstileve, ngjyrave dhe eksplozivëve. Përdoret gjithashtu në prodhimin e agjentëve të pastrimit, sapunëve dhe detergjenteve.

6. Prodhim kimik:
– Amoniaku është një bllok jetik ndërtues për sintezën e kimikateve të shumta, duke përfshirë nitratin e amonit, ure, fosfatin e amonit dhe sulfatin e amonit. Këto kimikate gjejnë aplikime në bujqësi, eksplozivë dhe procese industriale.

7. Trajtimi i sipërfaqes së metalit:
– Amoniaku i lëngshëm përdoret në proceset e trajtimit të sipërfaqeve të metaleve, të tilla si turshi dhe pastrimi i metaleve si çeliku, bakri dhe alumini. Ndihmon në largimin e oksideve, shkallëve dhe ndotësve nga sipërfaqet metalike.

8. Kontrolli i pH në proceset industriale:
– Tretësira e amoniakut përdoret për kontrollin e pH në procese të ndryshme industriale. Mund të përdoret për të rregulluar dhe stabilizuar pH-në e solucioneve në reaksionet kimike, trajtimin e ujërave të zeza dhe proceset e prodhimit.

9. Textile Industry:
– Amoniaku i lëngshëm përdoret në industrinë e tekstilit për qëllime të ndryshme, duke përfshirë ngjyrosjen, pastrimin dhe zbërthimin e pëlhurave. Ndihmon në largimin e papastërtive dhe përmirëson procesin e ngjyrosjes.

10. Kimi analitike:
– Tretësira e amoniakut përdoret në mjedise laboratorike për teknika analitike, të tilla si titrimi dhe matjet e pH. Shërben si tretësirë standarde dhe reagent në analiza të ndryshme kimike.

Amoniaku i lëngshëm është një kimikat i gjithanshëm me aplikime të ndryshme në bujqësi, ftohje, trajtimin e ujit, pastrimin, proceset industriale dhe më shumë. Është e rëndësishme ta trajtoni dhe ta ruani në mënyrë të sigurt për shkak të natyrës së tij kaustike dhe të rrezikshme. Gjatë përdorimit të tij duhet të ndiqen masat dhe udhëzimet e duhura të sigurisë për të garantuar mirëqenien e individëve dhe të mjedisit.

"Për çdo informacion, shkruani në WhatsApp: Gjithçka që ju nevojitet, në kohë reale, në një mesazh. Na kontaktoni dhe jemi gati të ju ndihmojmë."

Albania Distribution Chemicals