Klorur Kalciumi

Albania Distribution Chemicals

Produkti: Klorur kalciumi

Formula Kimike: CaCl2

Informacion rreth produktit:

– Përbërja kimike: Kloruri i kalciumit është një përbërje inorganike e përbërë nga jonet e kalciumit dhe klorit.
– Pamja: Zakonisht gjendet në formë të ngurtë të bardhë, kristalore ose si pluhur i bardhë.
– Tretshmëria: Kloruri i kalciumit është shumë i tretshëm në ujë dhe formon një tretësirë të pastër, pa ngjyrë.

Informacion për sektorin e përdorimit të produktit:

1. Çlirimi dhe heqja e borës:
– Shkatërruesi i rrugëve: Kloruri i kalciumit përdoret gjerësisht si një agjent ngrirës në rrugë dhe autostrada gjatë dimrit për të shkrirë akullin dhe borën, duke përmirësuar tërheqjen dhe sigurinë rrugore.
– Deicer i trotuareve dhe rrugëve: Përdoret gjithashtu për shkrirjen e ngrirjes së trotuareve, trotuareve dhe zonave të tjera të këmbësorëve.

2. Industria e ushqimit dhe pijeve:
– Shtesa ushqimore: Kloruri i kalciumit është miratuar si aditiv ushqimor me numrin E E509. Përdoret si një agjent forcues, ruajtës dhe sekuestrues në produkte të ndryshme ushqimore, si perime të konservuara, djathë dhe tofu.
– Pirja dhe prodhimi i djathit: Përdoret në proceset e birrës dhe prodhimit të djathit për të rregulluar fortësinë e ujit dhe për të përmirësuar aktivitetin e enzimës.

3. Ndërtimi dhe betoni:
– Përshpejtuesi: Kloruri i kalciumit përdoret si përshpejtues i betonit, duke përshpejtuar procesin e mpiksjes dhe ngurtësimit të betonit në kushtet e motit të ftohtë.
– Kontrolli i pluhurit: Mund të aplikohet në rrugë të paasfaltuara, kantiere ndërtimi dhe operacione minerare për të kontrolluar pluhurin duke lidhur grimcat së bashku.

4. Trajtimi i ujit:
– Thërrës: Kloruri i kalciumit përdoret si një desikant për të hequr lagështinë nga ajri në aplikime të ndryshme industriale dhe tregtare.
– Zbutja e ujit: Përdoret në sistemet e trajtimit të ujit për të reduktuar ngurtësinë e ujit duke hequr jonet e kalciumit dhe magnezit.

5. Bujqësia:
– Suplementi i plehrave: Kloruri i kalciumit përdoret si burim i joneve të kalciumit dhe klorurit në formulimet e plehrave, duke siguruar lëndë ushqyese thelbësore për bimët dhe duke përmirësuar rritjen dhe zhvillimin e tyre.
– Ndryshimi i tokës: Mund të aplikohet në tokë me nivele të larta pH për të ulur alkalinitetin dhe për të përmirësuar disponueshmërinë e lëndëve ushqyese për bimët.

6. Industria e naftës dhe gazit:
– Lëngjet e shpimit: Klorur kalciumi shtohet në lëngjet e shpimit si agjent për kontrollin e densitetit dhe për të stabilizuar formacionet e argjilës gjatë operacioneve të shpimit të naftës dhe gazit.
– Agjent dehidratues: Përdoret për largimin e ujit nga nafta dhe gazi natyror, duke lehtësuar përpunimin dhe transportin e tyre.

7. Farmaceutikë:
– Aplikimet medicinale: Kloruri i kalciumit mund të përdoret në trajtime dhe procedura të caktuara mjekësore, si në injeksione intravenoze dhe si burim kalciumi në suplementet orale.

8. HVAC dhe ftohje:
– Agjent higroskopik: Kloruri i kalciumit përdoret si agjent higroskopik në dehumidifikuesit dhe sistemet e ajrit të kondicionuar për të hequr lagështinë nga ajri.

9. Proceset industriale:
– Agjent tharës: Përdoret si agjent tharës në procese të ndryshme industriale, si për tharjen e gazeve dhe tretësve, si dhe në prodhimin e agjentëve tharës për produktet e konsumit si pako tharëse.
– Trajtimi i metaleve: Kloruri i kalciumit mund të përdoret në proceset e trajtimit të metaleve, duke përfshirë turshinë dhe galvanizimin, për të hequr papastërtitë dhe për të parandaluar korrozionin.

10. Mbrojtja nga zjarri:
– Fikëset e zjarrit: Kloruri i kalciumit mund të përdoret si një përbërës në disa lloje të aparateve për fikjen e zjarrit, veçanërisht ato të projektuara për zjarret e klasit D që përfshijnë metale të ndezshme.

Gjatë trajtimit të klorurit të kalciumit, është e rëndësishme të ndiqni masat e duhura të sigurisë, pasi mund të jetë gërryes ndaj metaleve dhe irritues për lëkurën dhe sytë.

"Për çdo informacion, shkruani në WhatsApp: Gjithçka që ju nevojitet, në kohë reale, në një mesazh. Na kontaktoni dhe jemi gati të ju ndihmojmë."

Albania Distribution Chemicals