Acid Laktik

Lactic-acid-skeletal
Albania Distribution Chemicals

Produkti: Acid laktik

Formula Kimike: C3H6O3

Informacion rreth produktit:

– Lactic acid is an organic acid that is produced naturally in the body during metabolism.
– Shija e thartë: Ka një shije të thartë dhe është përgjegjëse për aromën e mprehtë në ushqimet e fermentuara.
Biodegradable: Lactic acid is biodegradable and environmentally friendly.
– Higroskopik: Ka veti higroskopike, që do të thotë se tërheq dhe mban lagështi.
– Optikisht aktiv: Acidi laktik ekziston në dy izomerë optikë, acid L-laktik dhe acid D-laktik.

Information for the sector of utilization of the product:

1. Industria e ushqimit dhe pijeve:
– Acidulant: C3H6O3 is used as an acidulant in various food and beverage products, including dairy products, baked goods, and sour candies.
– Përmirësues i shijes: I shton një shije të mprehtë dhe acide ushqimeve dhe pijeve, duke rritur profilin e tyre të shijes.
– pH Regulator: C3H6O3 is used to adjust and regulate the pH level in food and beverage formulations.

2. Industria farmaceutike:
– Excipient: C3H6O3 is used as an excipient in pharmaceutical formulations, assisting in drug delivery and improving stability.
– Aplikimet Topike: Përdoret në medikamente aktuale dhe produkte për kujdesin e lëkurës për shkak të vetive të tij eksfoluese dhe hidratuese.

3. Kozmetikë dhe produkte të kujdesit personal:
– Kujdesi për lëkurën: Acidi laktik përdoret në produktet e kujdesit të lëkurës si pastrues, tonik dhe lëvozhgë për efektet e tij eksfoluese dhe ndriçuese të lëkurës.
– Kujdesi për flokët: Mund të gjendet në produktet e kujdesit të flokëve për të ndihmuar në ruajtjen e ekuilibrit të pH të kokës dhe promovimin e flokëve të shëndetshëm.

4. Aplikacionet industriale:
– Bioplastika: Acidi laktik përdoret në prodhimin e plastikës së biodegradueshme dhe materialeve të paketimit.
– Industria e tekstilit: Përdoret në ngjyrosjen dhe printimin e tekstileve si rregullues i pH dhe fiksues ngjyrash.

5. Bujqësia dhe ushqimi i kafshëve:
– Silage Preservation: C3H6O3 is used in silage production to promote fermentation and inhibit the growth of spoilage microorganisms.
– Ushqyerja e kafshëve: Përfshihet në ushqimin e kafshëve për të rritur përthithjen e lëndëve ushqyese dhe për të përmirësuar shëndetin e zorrëve në bagëti.

6. Produktet e pastrimit dhe shtëpiake:
– Household Cleaners: C3H6O3 is used in household cleaning products as a natural and eco-friendly alternative to harsh chemicals.
– Agjent papastërti: Mund të largojë depozitat minerale dhe grumbullimin e peshores nga sipërfaqet dhe pajisjet.

7. Trajtimi i ujit:
– pH Adjustment: C3H6O3 is utilized in water treatment processes to control and adjust the pH level.

8. Aplikimet mjekësore dhe dentare:
– Dentistry: C3H6O3 is involved in the process of tooth demineralization and plays a role in the development of dental caries.
– Diagnostifikimi mjekësor: Nivelet e acidit laktik në gjak mund të maten për të vlerësuar oksigjenimin e indeve dhe për të diagnostikuar disa kushte mjekësore.

9. Bioteknologjia dhe Fermentimi:
– Microbial Production: C3H6O3 is produced by fermentation using specific bacteria and yeast strains. It serves as a precursor for various biotechnological processes and products.

10. Kërkimi dhe laboratori:
– Cell Culture: Is used in cell culture media to regulate pH and provide a suitable environment for cell growth.

Është e rëndësishme të merren parasysh kërkesat specifike, rregulloret dhe udhëzimet e sigurisë të secilit sektor kur përdoret acidi laktik për aplikime të ndryshme.

"Për çdo informacion, shkruani në WhatsApp: Gjithçka që ju nevojitet, në kohë reale, në një mesazh. Na kontaktoni dhe jemi gati të ju ndihmojmë."

Albania Distribution Chemicals