Sulfat Alumini

Albania Distribution Chemicals

Produkti: Sulfat alumini

Formula Kimike: Al2(SO4)3

Informacion rreth produktit:

– Sulfati i aluminit është një përbërje inorganike me formulën kimike Al2(SO4)3.
– Është një lëndë e ngurtë kristalore e bardhë që tretet në ujë.
– Sulfati i aluminit përdoret zakonisht si koagulant në proceset e trajtimit të ujit për të pastruar dhe pastruar ujin duke hequr papastërtitë dhe grimcat e pezulluara.

Informacion për sektorin e përdorimit të produktit:

1. Trajtimi i ujit:
– Sulfati i aluminit përdoret gjerësisht në impiantet e trajtimit të ujit si për sistemet industriale ashtu edhe për ato komunale. Ai vepron si një koagulant, duke ndihmuar në lidhjen dhe vendosjen e grimcave të pezulluara, lëndëve organike dhe substancave koloidale në ujë. Ky proces quhet flokulim.

2. Prodhimi i letrës:
– Në industrinë e letrës, sulfati i aluminit përdoret si agjent përmasash dhe rregullues pH në prodhimin e letrës dhe kartonit. Ndihmon për të përmirësuar forcën, shkëlqimin dhe pranueshmërinë e bojës së letrës.

3. Trajtimi i ujërave të zeza:
– Sulfati i aluminit përdoret gjithashtu në objektet e trajtimit të ujërave të zeza për të hequr fosforin dhe ndotësit e tjerë. Formon komponime të patretshme me fosforin, duke lehtësuar largimin e tij nga rrjedha e ujërave të zeza.

4. Ndryshimi i tokës:
– Në bujqësi dhe kopshtari, sulfati i aluminit përdoret si një amendament i tokës për të rregulluar nivelet e pH të tokës. Ndihmon në uljen e pH të tokave alkaline, duke i bërë ato më acide dhe të përshtatshme për bimët acid-dashëse.

5. Retardant zjarri:
– Sulfati i aluminit ka veti rezistente ndaj zjarrit dhe përdoret në disa aparate zjarri dhe materiale rezistente ndaj zjarrit. Ajo funksionon duke lëshuar ujë kur ekspozohet ndaj nxehtësisë, duke ftohur zjarrin dhe duke shtypur flakët.

6. Ngjyrosje dhe printim:
– Sulfati i aluminit përdoret në industrinë e tekstilit si lëndë djegëse në proceset e ngjyrosjes dhe printimit. Ndihmon në rregullimin e ngjyrave në pëlhurë, duke rritur qëndrueshmërinë e ngjyrave dhe duke parandaluar zbehjen.

7. Rrezitja e lëkurës:
– Në industrinë e lëkurës, sulfati i aluminit përdoret si agjent për rrezitje gjatë përpunimit të lëkurës së kafshëve. Ndihmon në stabilizimin dhe rregullimin e agjentëve për rrezitje, duke lehtësuar transformimin e lëkurës së papërpunuar në lëkurë.

8. Industria e ndërtimit:
– Sulfati i aluminit përdoret në industrinë e ndërtimit si shtesë e betonit. Ai vepron si një lidhës, duke ndihmuar në përmirësimin e forcës dhe qëndrueshmërisë së strukturave të betonit.

9. Prodhimi i plehrave fosfate:
– Sulfati i aluminit përdoret në prodhimin e plehrave fosfatike. Ai reagon me shkëmbin fosfat për të formuar acid fosforik, i cili është një përbërës kyç në shumë plehra.

10. Printime tekstile:
– Sulfati i aluminit përdoret në proceset e printimit të tekstilit për të krijuar modele dhe dizajne specifike në pëlhura. Ndihmon në fiksimin e ngjyrave dhe përmirëson qartësinë dhe përkufizimin e ngjyrave.

Sulfati i aluminit është një përbërës i gjithanshëm me aplikime të shumta në trajtimin e ujit, prodhimin e letrës, trajtimin e ujërave të zeza, bujqësinë, vonesën ndaj zjarrit dhe industri të ndryshme. Ai luan një rol jetik në përmirësimin e cilësisë së ujit, prodhimin e letrës, kushtet e tokës dhe performancën e materialeve të ndryshme. Është e rëndësishme që të trajtohet me kujdes sulfati i aluminit, pasi ai mund të shkaktojë acarim të lëkurës dhe syve dhe duhet të shmanget thithja e pluhurit. Kur punoni me këtë përbërje, duhet të ndiqen masat e duhura të sigurisë.

"Për çdo informacion, shkruani në WhatsApp: Gjithçka që ju nevojitet, në kohë reale, në një mesazh. Na kontaktoni dhe jemi gati të ju ndihmojmë."

Albania Distribution Chemicals