Acidi Acetik 80%

Albania Distribution Chemicals

Produkti: Acid acetik 80%

Formula Kimike: CH3COOH

Informacion rreth produktit:

– Acidi organik: Acidi acetik është një acid organik që zakonisht njihet si uthull kur hollohet.
– Lëng pa ngjyrë: Në formën e tij të pastër, është një lëng i pastër dhe i pangjyrë me erë të fortë dhe të athët.
– Tretshmëria: Është shumë i tretshëm në ujë dhe i përzier me shumë tretës organikë.
– Vetitë e forta acidike: Acidi acetik është një acid i dobët, por megjithatë shfaq veti të forta acidike, i aftë të gërryejë metalet dhe të shkaktojë djegie.
– Ndodhja natyrore: Është i pranishëm natyrshëm në produkte të ndryshme ushqimore, duke përfshirë frutat, uthullën dhe pijet e fermentuara.

Informacion për sektorin e përdorimit të produktit:

1. Industria e ushqimit dhe pijeve:
– Konservues i ushqimit: Acidi acetik përdoret si një ruajtës natyral për të penguar rritjen e baktereve dhe kërpudhave në produktet ushqimore, duke zgjatur jetëgjatësinë e tyre.
– Përmirësues i shijes: I shton një shije të mprehtë dhe të thartë shumë produkteve ushqimore dhe pijeve, duke rritur profilin e tyre të shijes.
– Acidulant: Acidi acetik përdoret si një acidulant në salcat, salcat, marinadat dhe produktet turshi.

2. Industria farmaceutike:
– Sinteza Kimike: Shërben si lëndë fillestare ose reagent në sintezën e përbërjeve të ndryshme farmaceutike.
– Rregullues pH: Acidi acetik përdoret për të rregulluar dhe rregulluar nivelin e pH në formulimet farmaceutike.

3. Produktet e pastrimit dhe shtëpiake:
– Agjent pastrues: Acidi acetik përdoret si agjent pastrimi në produktet e pastrimit të shtëpisë, si për shembull pastruesit e dritareve, për shkak të aftësisë së tij për të tretur depozitat minerale dhe për të hequr njollat.
– Agjent pastrues: Mund të përdoret për të hequr akumulimin e gëlqeres dhe mineraleve nga sipërfaqet, pajisjet dhe tubat.

4. Industria e tekstilit dhe ngjyrosjes:
– Ngjyrosja e tekstilit: Acidi acetik përdoret në industrinë e tekstilit si një mjet ndihmës për proceset e ngjyrosjes dhe printimit, duke ndihmuar në rregullimin e ngjyrave dhe përmirësimin e qëndrueshmërisë së ngjyrave.

5. Bujqësia dhe Hortikultura:
– Kontrolli i barërave të këqija: Acidi acetik mund të përdoret si një herbicid jo selektiv për të kontrolluar dhe vrarë barërat e këqija në mjediset bujqësore dhe hortikulturore.
– Rregullimi i pH: Mund të aplikohet për të rregulluar pH-në e tokës për bimë të caktuara që preferojnë kushte acidike.

6. Aplikacionet industriale:
– Prodhimi: Acidi acetik përdoret në prodhimin e kimikateve të ndryshme, tretësve dhe plastikës, duke përfshirë acetat vinyl, acetat celulozë dhe fibra sintetike.

7. Laboratori dhe Kërkimi:
– Kimia analitike: Acidi acetik përdoret në analiza dhe eksperimente të ndryshme laboratorike, veçanërisht në titrimet acido-bazike dhe si tretës ose reagent.

8. Industria e drurit:
– Konservues druri: Acidi acetik, në formën e uthullës, mund të përdoret si ruajtës natyral i drurit për të mbrojtur kundër sulmeve të kërpudhave dhe insekteve.

9. Industria e metaleve:
– Etchant: Acidi acetik mund të përdoret si një agjent gravurë për të hequr oksidet dhe shkallët nga sipërfaqet metalike përpara përpunimit ose veshjes së mëtejshme.

10. Trajtimi i Mbetjeve dhe Menaxhimi i Ujërave:
– Trajtimi i ujërave të zeza: Acidi acetik mund të përdoret në proceset e trajtimit të ujërave të zeza për të rregulluar nivelet e pH dhe për të neutralizuar ujërat e zeza alkaline.

Kur punoni me acid acetik, është thelbësore të ndiqni masat e duhura të trajtimit, ruajtjes dhe sigurisë për shkak të natyrës së tij gërryese dhe rreziqeve të mundshme për shëndetin.

 

"Për çdo informacion, shkruani në WhatsApp: Gjithçka që ju nevojitet, në kohë reale, në një mesazh. Na kontaktoni dhe jemi gati të ju ndihmojmë."

Albania Distribution Chemicals