Acidi Sulfurik

Albania Distribution Chemicals

Produkti: Acid sulfurik

Formula Kimike: H2SO4

Informacion rreth produktit:

– Acidi sulfurik është një acid mineral shumë gërryes dhe i fortë me formulën kimike H2SO4.
– Është një lëng i pastër, pa ngjyrë, i tretshëm në ujë dhe ka shije dhe erë shumë acide.
– Acidi sulfurik është një nga kimikatet industriale më të përdorura.

Informacion për sektorin e përdorimit të produktit:

1. Prodhim kimik:
– Acidi sulfurik është një kimikat themelor që përdoret në prodhimin e kimikateve të ndryshme, si plehrat, detergjentët, ngjyrat, pigmentet, farmaceutikët dhe eksplozivët. Ai shërben si një reaktant ose katalizator kyç në shumë reaksione kimike.

2. Rafinimi i naftës:
– Acidi sulfurik luan një rol jetik në proceset e përpunimit të naftës. Përdoret për pastrimin e produkteve të naftës, duke përfshirë benzinën, naftën dhe lubrifikantët. Ndihmon në largimin e papastërtive, të tilla si komponimet e squfurit, nga nafta e papërpunuar.

3. Përpunimi i metaleve:
– Acidi sulfurik përdoret gjerësisht në industrinë e përpunimit të metaleve dhe minierave. Përdoret për nxjerrjen dhe përpunimin e metaleve si bakri, zinku, nikeli dhe uraniumi. Ndihmon në shpërbërjen dhe ndarjen e papastërtive nga minerali, duke lehtësuar rikuperimin e metaleve të vlefshme.

4. Prodhimi i baterive:
– Acidi sulfurik është një komponent kryesor në prodhimin e baterive me acid plumbi, i përdorur zakonisht në automjete dhe në aplikacione të ndryshme elektrike. Ai vepron si një elektrolit, duke lehtësuar reaksionet kimike që ruajnë dhe çlirojnë energji elektrike.

5. Industria e tekstilit:
– Acidi sulfurik përdoret në industrinë e tekstilit për procese si ngjyrosja dhe zbardhja e pëlhurave. Ndihmon në rregullimin e ngjyrave në fibra, modifikimin e ngjyrave dhe largimin e papastërtive ose kimikateve të mbetura nga tekstilet.

6. Trajtimi i Ujit dhe Ujërave të Zeza:
– Acidi sulfurik përdoret në proceset e trajtimit të ujit dhe ujërave të zeza për të rregulluar nivelet e pH, për të neutralizuar ujin alkalik dhe për të kontrolluar rritjen e mikroorganizmave. Ndihmon në ruajtjen e ekuilibrit të dëshiruar kimik në sistemet e trajtimit të ujit.

7. Prodhimi i plehrave:
– Acidi sulfurik është një komponent kyç në prodhimin e plehrave, duke përfshirë plehrat me bazë acidin fosforik si superfosfati. Përdoret për të kthyer shkëmbin fosfat në forma të tretshme që mund të absorbohen lehtësisht nga bimët.

8. Pastrimi dhe heqja e gurëve:
– Acidi sulfurik përdoret në operacionet industriale të pastrimit dhe pastrimit. Ndihmon në heqjen e luspave, ndryshkut dhe depozitave minerale nga pajisjet, tubacionet dhe shkëmbyesit e nxehtësisë, duke rivendosur efikasitetin e tyre dhe duke zgjatur jetëgjatësinë e tyre.

9. Kontrolli i pH dhe acidifikimi:
– Acidi sulfurik përdoret për kontrollin e pH dhe acidifikimin në procese të ndryshme industriale. Shtohet në sasi të kontrolluara për të rregulluar aciditetin ose alkalinitetin e tretësirave, duke siguruar kushte optimale të reagimit.

10. Aplikacionet laboratorike:
– Acidi sulfurik përdoret zakonisht në mjedise laboratorike si një reagent dhe katalizator acid. Përdoret në procedurat analitike, sintezën e kimikateve dhe si acid për qëllime të përgjithshme për eksperimente të ndryshme shkencore.

Acidi sulfurik është një përbërje kimike e gjithanshme dhe e përdorur gjerësisht me aplikime të rëndësishme industriale. Është thelbësore ta trajtoni dhe ta ruani me kujdes maksimal për shkak të natyrës së tij gërryese dhe rreziqeve të mundshme për shëndetin. Protokollet dhe udhëzimet e duhura të sigurisë duhet të ndiqen për të siguruar trajtim dhe përdorim të sigurt në mjediset industriale dhe laboratorike.

"Për çdo informacion, shkruani në WhatsApp: Gjithçka që ju nevojitet, në kohë reale, në një mesazh. Na kontaktoni dhe jemi gati të ju ndihmojmë."

Albania Distribution Chemicals