Acid Borik

Albania Distribution Chemicals

Produkti: Acid borik

Formula Kimike: H3BO3

Informacion rreth produktit:

– Përbërja kimike: Acidi borik është një acid i dobët që përmban bor, hidrogjen dhe oksigjen.
– Pamja: Është pluhur kristalor i bardhë ose kristale pa ngjyrë.
– Tretshmëria: Acidi borik është i tretshëm në ujë dhe formon një tretësirë të dobët acidike.
– Vetitë antiseptike: Shfaq veti të buta antiseptike dhe përdoret zakonisht për efektet e tij dezinfektuese dhe antibakteriale.

Informacion për sektorin e përdorimit të produktit:

1. Industria mjekësore dhe farmaceutike:
– Tretësirë oftalmike: Acidi borik përdoret në solucionet okulistike, të quajtura shpesh “larje sysh”, për të lehtësuar irritimin e syve dhe për të pastruar sytë.
– Trajtimi antimykotik: Mund të gjendet në medikamente dhe pomada të caktuara antifungale që përdoren për trajtimin e infeksioneve kërpudhore, siç janë infeksionet e majave.
– Agjent antiseptik: Acidi borik përdoret si një antiseptik në produktet e kujdesit të plagëve, duke përfshirë solucionet dhe kremrat antiseptikë.

2. Kontrolli i dëmtuesve:
– Insekticid: Acidi borik përdoret zakonisht si një insekticid për të kontrolluar dëmtuesit si milingonat, buburrecat, termitet, peshqit e argjendtë dhe pleshtat. Ai prish sistemin e tyre tretës dhe dëmton ekzoskeletet e tyre.

3. Kozmetikë dhe produkte të kujdesit personal:
– Kujdesi për lëkurën: Acidi borik përdoret në disa produkte për kujdesin e lëkurës, të tilla si locione dhe kremra, për vetitë e tij astringente dhe qetësuese.
– Antidjersë: Mund të gjendet në formulime të caktuara kundër djersës për të ndihmuar në reduktimin e djersitjes dhe kontrollin e erës së trupit.

4. Pastrimi dhe amvisëria:
– Pastrues antiseptik: Acidi borik mund të përdoret si një përbërës në pastruesit antiseptikë të bërë në shtëpi për sipërfaqe të ndryshme, duke përfshirë tavanet dhe banjat.
– Fungicide: Është efektiv kundër mykut dhe mykut, dhe mund të përdoret për të parandaluar ose trajtuar rritjen e kërpudhave në zonat e prirura ndaj lagështirës, siç janë banjat.

5. Ruajtja e drurit:
– Acidi borik përdoret në trajtimet e ruajtjes së drurit për të mbrojtur kundër organizmave që shkatërrojnë drurin, duke përfshirë termitet, brumbujt dhe kërpudhat.

6. Retardant i flakës:
– Acidi borik mund të përdoret si retardant i flakës në aplikime të caktuara, të tilla si tekstilet dhe plastika, për të reduktuar ndezshmërinë.

7. Laboratori dhe Kërkimi:
– Tretësirë buferike: Acidi borik përdoret si agjent buferik në procedura të ndryshme laboratorike, duke ndihmuar në ruajtjen e një pH të qëndrueshme në reaksionet dhe analizat kimike.
– Kimia analitike: Përdoret në teknikat e kimisë analitike, si titrimi, për të përcaktuar përqendrimin e acideve dhe bazave.

8. Industria e qeramikës dhe qelqit:
– Acidi borik përdoret në prodhimin e qeramikës dhe qelqit, duke vepruar si një fluks për të ulur pikën e shkrirjes dhe për të përmirësuar punueshmërinë e materialeve.

9. Përpunimi i metaleve:
– Trajtimi i sipërfaqes së metalit: Acidi borik mund të përdoret si një trajtim sipërfaqësor për disa metale për të siguruar rezistencë ndaj korrozionit dhe për të përmirësuar ngjitjen për veshjet pasuese.

10. Bujqësia dhe Hortikultura:
– Suplementi ushqyes: Acidi borik përdoret si një suplement mikronutrient në bujqësi dhe hortikulturë për të trajtuar mangësitë e borit në bimë, duke nxitur rritjen dhe zhvillimin e shëndetshëm.

Kur përdorni acid borik, është e rëndësishme të ndiqni udhëzimet e rekomanduara, pasi ekspozimi i tepërt ose gëlltitja mund të përbëjë rreziqe për shëndetin. Duhet të ruhet në një vend të sigurt, jashtë mundësive të fëmijëve dhe kafshëve shtëpiake.

"Për çdo informacion, shkruani në WhatsApp: Gjithçka që ju nevojitet, në kohë reale, në një mesazh. Na kontaktoni dhe jemi gati të ju ndihmojmë."

Albania Distribution Chemicals