Acid Askorbik

Albania Distribution Chemicals

Produkti: Acidi Askorbik

Formula Kimike: C6H8O6

Informacion rreth produktit:

 • Vitamina esenciale: Acidi askorbik, i njohur gjithashtu si vitamina C, është një lëndë ushqyese thelbësore për trupin e njeriut.
 • Vetitë antioksiduese: Vepron si një antioksidant i fuqishëm, duke mbrojtur qelizat nga dëmtimi oksidativ i shkaktuar nga radikalet e lira.
 • Sinteza e kolagjenit: Acidi askorbik është i nevojshëm për sintezën e kolagjenit, një proteinë që mbështet lëkurën e shëndetshme, tendinat, ligamentet dhe enët e gjakut.
 • Mbështetja e sistemit imunitar: Ai luan një rol jetik në mbështetjen e sistemit imunitar, duke ndihmuar në forcimin e mbrojtjes së trupit kundër infeksioneve.
 • Thithja e hekurit: Acidi askorbik rrit përthithjen e hekurit nga burimet ushqimore me bazë bimore, duke ndihmuar në parandalimin e anemisë së mungesës së hekurit.

Informacion për sektorin e përdorimit të produktit:

 1. Industria e ushqimit dhe pijeve:
 • Konservimi: Acidi askorbik përdoret si ruajtës në ushqime dhe pije, duke ndihmuar në parandalimin e oksidimit dhe ruajtjen e freskisë.
 • Ruajtja e ngjyrave: Përdoret për të ruajtur ngjyrën e frutave, perimeve dhe ushqimeve të përpunuara gjatë përpunimit dhe ruajtjes.
 • Fortifikimi: Acidi askorbik shtohet në ushqime dhe pije për t'i forcuar ato me vitaminë C, duke përmirësuar përmbajtjen e tyre ushqyese.
 1. Industria farmaceutike:
 • Medikamentet: Acidi askorbik përdoret në formulimin e produkteve të ndryshme farmaceutike, duke përfshirë suplementet me vitamina, ilaçet kundër ftohjes dhe suplementet e hekurit.
 • Agjent i Stabilitetit: Ndihmon në përmirësimin e qëndrueshmërisë dhe jetëgjatësisë së disa ilaçeve.
 1. Kujdesi për lëkurën dhe kozmetika:
 • Përfitimet antioksidante: Acidi askorbik është përfshirë në produktet e kujdesit të lëkurës për të siguruar mbrojtje antioksiduese dhe për të ndihmuar në reduktimin e shenjave të plakjes.
 • Efekti ndriçues: Ndihmon në zbardhjen e tonit të lëkurës dhe përmirësimin e pamjes së hiperpigmentimit.
 • Përforcues i kolagjenit: Acidi askorbik stimulon prodhimin e kolagjenit, duke ndihmuar në ruajtjen e elasticitetit të lëkurës dhe reduktimin e shfaqjes së rrudhave.
 1. Industria bujqësore:
 • Mbrojtja e të korrave: Acidi askorbik përdoret si një rregullator i rritjes së bimëve dhe për të mbrojtur bimët nga stresi dhe dëmtimi i shkaktuar nga faktorët mjedisorë.
 • Zgjatja e jetëgjatësisë: Ndihmon në zgjatjen e jetëgjatësisë së frutave dhe perimeve duke penguar skuqjen enzimatike dhe duke ruajtur freskinë e tyre.
 1. Kërkimi dhe laboratori:
 • Studime shkencore: Acidi askorbik përdoret në mjedise kërkimore dhe laboratorike për aplikime të ndryshme, duke përfshirë kulturën e qelizave, analizat antioksiduese dhe eksperimentet biokimike.
 1. Ushqime ushqimore dhe suplemente dietike:
 • Suplementet shëndetësore: Acidi askorbik gjendet zakonisht në suplementet multivitamine dhe suplementet e pavarura të vitaminës C, që u shërbejnë individëve me nevoja specifike ushqyese.
 1. Birraria dhe prodhimi i verës:
 • Stabilizimi: Acidi askorbik përdoret në procesin e birrës dhe prodhimit të verës për të stabilizuar përbërjet e ngjyrës dhe aromës, duke siguruar cilësinë e produktit.
 1. Industria e ushqimit të kafshëve:
 • Shtues ushqyes: Acidi askorbik shtohet në ushqimin e kafshëve për të siguruar ushqimin e duhur dhe për të përmirësuar shëndetin dhe mirëqenien e përgjithshme të kafshëve.
 1. Trajtimi i ujit:
 • Deklorimi: Acidi askorbik përdoret në trajtimin e ujit për të neutralizuar klorin, duke e bërë atë të sigurt për përdorime të ndryshme, si rezervuarët e peshkut ose proceset industriale.
 1. Produktet e kujdesit personal:
 • Kujdesi për flokët: Acidi askorbik ndonjëherë shtohet në produktet e kujdesit të flokëve për të përmirësuar shëndetin e kokës dhe për të nxitur rritjen e flokëve.
 • Kujdesi oral: Përdoret në produktet e kujdesit oral si pasta e dhëmbëve dhe shpëlarja e gojës për përfitimet e tij të mundshme antimikrobike dhe shëndetin e mishrave të dhëmbëve.

Ju lutemi vini re se përdorimi i acidit askorbik mund të ndryshojë sipas industrive dhe aplikimeve specifike. Rekomandohet gjithmonë të ndiqni udhëzimet, rregulloret dhe masat paraprake të sigurisë specifike për sektorin e përdorimit.

"Për çdo informacion, shkruani në WhatsApp: Gjithçka që ju nevojitet, në kohë reale, në një mesazh. Na kontaktoni dhe jemi gati të ju ndihmojmë."

Albania Distribution Chemicals