Karbonat Kaliumi

Albania Distribution Chemicals

Produkti: Karbonat kaliumi

Formula Kimike: K2CO3

Informacion rreth produktit:

– Karbonati i kaliumit, i njohur edhe si potas ose hiri i perlave, është një pluhur i bardhë, kristalor ose një substancë grimcuar.
– Është i përbërë nga dy jone kaliumi (K+) dhe një jon karbonat (CO3^2-), duke i dhënë formulën kimike K2CO3.
– Karbonati i kaliumit është shumë i tretshëm në ujë dhe ka një gamë të gjerë aplikimesh në industri të ndryshme.

Informacion për sektorin e përdorimit të produktit:

1. Prodhimi i qelqit:
– Prodhimi i qelqit: Karbonati i kaliumit përdoret si një agjent fluksues në prodhimin e qelqit, ku ndihmon në uljen e pikës së shkrirjes dhe viskozitetit të përzierjes së qelqit, duke lehtësuar proceset e formësimit dhe formimit.

2. Industria e sapunit dhe detergjentit:
– Prodhimi i sapunit: Karbonati i kaliumit përdoret në prodhimin e sapunëve të lëngshëm dhe sapunëve të butë, ku vepron si një agjent neutralizues për të rregulluar nivelet e pH dhe për të përmirësuar vetitë pastruese të sapunit.
– Prodhimi i detergjentit: Mund të përdoret si agjent zbutës dhe zbutës uji në formulimet e detergjentit, duke përmirësuar efektivitetin e tyre në heqjen e papastërtive dhe njollave.

3. Industria ushqimore:
– Përpunimi i ushqimit: Karbonati i kaliumit përdoret ndonjëherë si një aditiv ushqimor, kryesisht si një rregullues i pH-së dhe agjent i kontrollit të aciditetit në produkte të caktuara ushqimore dhe pijesh.
– Përpunimi i çokollatës dhe kakaos: Përdoret në procesin e alkalizimit të pluhurit të kakaos për të modifikuar ngjyrën, shijen dhe tretshmërinë e tij.

4. Farmaceutikë:
– Përgatitjet medicinale: Karbonati i kaliumit mund të përdoret si përbërës në disa preparate medicinale, të tilla si antacidet dhe solucionet orale, për të siguruar efekte alkaliniteti dhe neutralizues.

5. Bujqësia:
– Hortikultura: Karbonati i kaliumit mund të përdoret si burim i plehrave të kaliumit në praktikat e kopshtarisë për të plotësuar nivelet e kaliumit në tokë dhe për të nxitur rritjen e bimëve.
– Rregullimi i pH: Mund të aplikohet për të rregulluar pH të tokës në fushat bujqësore, veçanërisht në tokat alkaline, për të krijuar një mjedis më të favorshëm për marrjen e lëndëve ushqyese të bimëve.

6. Fikëset e zjarrit:
– Karbonati i kaliumit mund të gjendet në disa lloje të aparateve për fikjen e zjarrit, të tilla si ato të krijuara për zjarret e klasit K (që përfshijnë vajra dhe yndyrna gatimi). Ndihmon për të mbytur dhe ftohur zjarrin.

7. Industria e tekstilit:
– Ngjyrosja dhe printimi: Karbonati i kaliumit përdoret në proceset e ngjyrosjes dhe printimit të tekstilit si një agjent alkali për të nxitur fiksimin e bojës dhe zhvillimin e ngjyrës.

8. Fotografi:
– Agjentët Zhvillimor: Mund të përdoret si një komponent në zhvillimin e zgjidhjeve për përpunimin e filmit fotografik bardh e zi.

9. Sinteza kimike:
– Reaksionet kimike: Karbonati i kaliumit mund të përdoret si reagent ose reaktant në procese të ndryshme të sintezës kimike, duke përfshirë prodhimin e komponimeve të tjera të kaliumit dhe kimikateve organike.

10. Rregullimi i pH dhe trajtimi i ujit:
– Rregullimi i pH: Karbonati i kaliumit mund të përdoret për të rregulluar nivelet e pH në sistemet e trajtimit të ujit, duke siguruar që uji të plotësojë specifikimet e dëshiruara.
– Zbutja e ujit: Mund të përdoret si zbutës uji për të hequr mineralet që shkaktojnë fortësi, si jonet e kalciumit dhe magnezit, nga uji.

Karbonati i kaliumit është një përbërës i gjithanshëm me aplikime të ndryshme në industri të ndryshme. Është e rëndësishme ta trajtoni dhe ta ruani siç duhet, duke ndjekur udhëzimet e sigurisë, pasi mund të jetë irrituese për lëkurën, sytë dhe sistemin e frymëmarrjes.

"Për çdo informacion, shkruani në WhatsApp: Gjithçka që ju nevojitet, në kohë reale, në një mesazh. Na kontaktoni dhe jemi gati të ju ndihmojmë."

Albania Distribution Chemicals