Tripolifosfat Natriumi

Albania Distribution Chemicals

Produkti: Tripolifosfat natriumi

Formula Kimike: Na5P3O10

Informacion rreth produktit:

Tripolifosfati i natriumit (STPP) është një përbërje inorganike e përbërë nga kationet e natriumit (Na+) dhe anionin tripolifosfat (P3O10^5-). Këtu janë disa pika të rëndësishme në lidhje me STPP:

1. Përbërja kimike: Formula kimike e Tripolifosfatit të Natriumit është Na5P3O10. Ai përbëhet nga pesë jone natriumi (Na+) dhe një anion tripolifosfat (P3O10^5-).

2. Vetitë fizike: STPP është një pluhur i bardhë, kristalor që është shumë i tretshëm në ujë. Ka një peshë molekulare prej 367,86 g/mol dhe një densitet prej afërsisht 2,52 g/cm³. Është e qëndrueshme në kushte normale.

3. Funksioni: STPP përdoret kryesisht si sekuestrues, ndërtues detergjenti dhe zbutës uji në industri të ndryshme. Ka veti të shkëlqyera chelating, duke e lejuar atë të lidhet me jonet metalike dhe të parandalojë ndërhyrjen e tyre në proceset e pastrimit.

4. Industria e detergjenteve: STPP përdoret gjerësisht në prodhimin e detergjenteve, duke përfshirë detergjentët e rrobave, detergjentët për larjen e enëve dhe pastruesit industrialë. Ndihmon në përmirësimin e efikasitetit të pastrimit duke parandaluar ridepozitimin e papastërtive dhe duke hequr mineralet e ujit të fortë.

5. Trajtimi i ujit: STPP përdoret në proceset e trajtimit të ujit për të parandaluar formimin e shkallës dhe për të zvogëluar fortësinë e ujit. Ndihmon në pengimin e reshjeve të joneve të kalciumit dhe magnezit, të cilat mund të shkaktojnë shkallëzim në tuba dhe pajisje.

6. Industria ushqimore: Në industrinë ushqimore, STPP përdoret si aditiv ushqimor dhe konservues. Gjendet zakonisht në mish të përpunuar, ushqim deti, fruta të konservuara dhe perime. Ndihmon për të mbajtur lagështinë, për të përmirësuar strukturën dhe për të rritur jetëgjatësinë e produkteve ushqimore.

7. Industria e qeramikës: STPP gjen aplikim në industrinë e qeramikës si deflokulant dhe shpërndarës. Ndihmon në përmirësimin e punueshmërisë së argjilës, redukton viskozitetin dhe përmirëson pezullimin e grimcave gjatë proceseve të prodhimit të qeramikës.

8. Shpimi i naftës: STPP përdoret në lëngjet e shpimit të naftës si stabilizues i shistit argjilor dhe modifikues i viskozitetit. Ndihmon në parandalimin e ënjtjes së argjilës, kontrollin e viskozitetit të lëngut dhe përmirësimin e performancës së operacioneve të shpimit.

9. Industria e tekstilit: STPP përdoret në industrinë e tekstilit si agjent nivelues dhe shpërndarës. Ndihmon në përmirësimin e depërtimit të bojës, parandalimin e ngjyrosjes së pabarabartë dhe rritjen e qëndrueshmërisë së ngjyrave të tekstileve.

10. Trajtimi i metaleve: STPP nganjëherë përdoret në proceset e trajtimit të metaleve, të tilla si pastrimi i metaleve dhe elektrikimi. Ndihmon për të hequr ndryshkun, shkallën dhe ndotësit nga sipërfaqet metalike, duke lehtësuar ngjitjen e veshjeve dhe duke përmirësuar përfundimin e përgjithshëm.

Këto aplikacione demonstrojnë përdorimet e ndryshme të Tripolifosfatit të Natriumit në industri të ndryshme, ku ai vepron si një sekuestrues, ndërtues detergjent, zbutës uji dhe shpërndarës. Vetitë e tij chelating dhe aftësia për të lidhur jonet metalike e bëjnë atë një përbërës të vlefshëm në detergjentët, trajtimin e ujit, ruajtjen e ushqimit dhe procese të tjera industriale.

"Për çdo informacion, shkruani në WhatsApp: Gjithçka që ju nevojitet, në kohë reale, në një mesazh. Na kontaktoni dhe jemi gati të ju ndihmojmë."

Albania Distribution Chemicals