Betaine

Albania Distribution Chemicals

Produkti: Betaine

Formula Kimike: C5H11NO2

Informacion rreth produktit:

– Betaina është një përbërje natyrale që i përket klasës së aminoacideve.
– Formula e tij kimike është C5H11NO2, dhe rrjedh nga aminoacidi glicinë.
– Betaina gjendet zakonisht në burime të ndryshme bimore dhe shtazore, duke përfshirë panxharin, spinaqin, drithërat dhe ushqimet e detit.
– Luan një rol vendimtar në proceset biologjike, si osmorregullimi, reaksionet e metilimit dhe metabolizmi i lipideve dhe aminoacideve.

Informacion për sektorin e përdorimit të produktit:

1. Kujdesi personal dhe kozmetika:
– Betaina përdoret në formulimin e produkteve të kujdesit personal, të tilla si shampo, balsam, larës për trupin dhe kremra. Vepron si një hidratues, duke siguruar hidratim të lëkurës dhe flokëve.

2. Ushqimi dhe ushqyerja e kafshëve:
– Betaina shtohet në formulimet e ushqimit të kafshëve për të përmirësuar shëndetin e kafshëve, performancën e rritjes dhe efikasitetin e ushqimit. Ndihmon në osmorregullimin, duke reduktuar efektet e stresit të nxehtësisë dhe duke përmirësuar përdorimin e lëndëve ushqyese në bagëti.

3. Suplementet dietike:
– Betaina është në dispozicion si një shtesë diete, shpesh në formën e betainës hidroklorur ose betaine anhydrous. Përdoret për të mbështetur shëndetin e mëlçisë, për të promovuar funksionin kardiovaskular dhe për të ndihmuar në proceset e metilimit në trup.

4. Farmaceutikë:
– Betaine ka aplikime farmaceutike dhe mund të përdoret në zhvillimin e medikamenteve të caktuara. Mund të përfshihet si një përbërës aktiv ose si një eksipient në formulimet e barnave.

5. Industria e ushqimit dhe pijeve:
– Betaina mund të përdoret si një përbërës ushqimor, duke i shtuar funksionalitetin dhe vlerat ushqyese produkteve të ndryshme ushqimore. Përdoret në produktet e pjekura, pijet, salcat dhe salcat për vetitë e tij për të përmirësuar aromën dhe për të mbajtur lagështinë.

6. Bujqësia dhe mbrojtja e bimëve:
– Produktet me bazë betaine përdoren në bujqësi si biostimulues dhe mbrojtës ndaj stresit për të mbjellat. Ato ndihmojnë në përmirësimin e tolerancës së bimëve ndaj faktorëve stresues mjedisorë, të tillë si thatësira, kripësia dhe luhatjet e temperaturës.

7. Trajtimi i ujit:
– Betaine është studiuar për përdorimin e saj të mundshëm në aplikimet e trajtimit të ujit. Mund të ndihmojë në reduktimin e formimit të nënprodukteve të dëmshme të dezinfektimit dhe në përmirësimin e cilësisë së ujit.

8. Aplikacionet industriale:
– Betaina mund të përdoret në procese të ndryshme industriale, si detergjentët, lëngjet e përpunimit të metaleve dhe prodhimin e tekstilit. Ndihmon në përmirësimin e stabilitetit, viskozitetit dhe performancës së këtyre produkteve.

9. Hulumtimi dhe përdorimi laboratorik:
– Betaina përdoret në mjedise kërkimore shkencore dhe laboratorike si një agjent stabilizues për proteinat dhe enzimat. Ndihmon në ruajtjen e aktivitetit dhe strukturës së tyre në kushte të ndryshme eksperimentale.

10. Hortikultura dhe Ushqyerja e Bimëve:
– Betaina mund të përdoret në hortikulturë dhe ushqimin e bimëve për të përmirësuar rritjen e të korrave, për të përmirësuar marrjen e lëndëve ushqyese dhe për të zbutur efektet e stresit abiotik tek bimët.

Betaine, me aplikimet e saj të ndryshme, gjen përdorim në produktet e kujdesit personal, ushqimin e kafshëve, suplementet dietike, farmaceutikë, ushqim dhe pije, bujqësi, trajtimin e ujit, proceset industriale, kërkimin shkencor dhe hortikulturën. Origjina e tij natyrore dhe vetitë funksionale e bëjnë atë një përbërës të vlefshëm në sektorë të ndryshëm.

"Për çdo informacion, shkruani në WhatsApp: Gjithçka që ju nevojitet, në kohë reale, në një mesazh. Na kontaktoni dhe jemi gati të ju ndihmojmë."

Albania Distribution Chemicals