Boraksi

Albania Distribution Chemicals

Produkti: boraks

Formula Kimike: Na2B4O7·10H2O

Informacion rreth produktit:

– Përbërja kimike: Boraksi, i njohur gjithashtu si borati i natriumit, është një mineral natyral i përbërë nga molekula natriumi, bori, oksigjeni dhe uji.
– Pamja: Zakonisht shfaqet si pluhur i bardhë, kristalor ose si kristale pa ngjyrë.
– Tretshmëria: Boraksi është i tretshëm në ujë, duke formuar një tretësirë alkaline.

Informacion për sektorin e përdorimit të produktit:

1. Pastrimi dhe amvisëria:
– Përforcues lavanderie: Borax përdoret si përforcues lavanderie për të rritur fuqinë pastruese të detergjenteve, për të ndriçuar ngjyrat dhe për të hequr njollat.
– Pastrues shtëpiak: Mund të përdoret si përbërës në solucionet e pastrimit të bëra vetë për sipërfaqe të ndryshme, duke përfshirë tavanet, pllakat dhe tualetet.
– Deodorues i qilimave: Boraksi mund të spërkatet në qilima, të lihet për një periudhë kohore dhe më pas të pastrohet me fshesë me korrent për të ndihmuar në eliminimin e aromave.

2. Kujdesi personal dhe kozmetika:
– Shtues për banjë: Boraksi mund të shtohet në ujin e banjës për të qetësuar dhe lehtësuar kushtet e lëkurës si kruajtje dhe skuqje.
– Thithja e këmbëve: Përdoret në njomjet e këmbëve për të ndihmuar në zbutjen dhe pastrimin e lëkurës, si dhe për të lehtësuar erën e keqe të këmbëve.
– Pastruesi i duarve: Boraksi mund të përdoret si një përbërës në pastruesit e duarve DIY për të hequr papastërtitë dhe papastërtitë e forta.

3. Kopshtari dhe Bujqësi:
– Lëndë ushqyese e bimëve: Boraksi përdoret si burim i borit, një mikronutrient thelbësor për rritjen e bimëve, në plehra dhe suplemente bimore.
– Kontrolli i dëmtuesve: Mund të përdoret për të kontrolluar disa dëmtues, si milingonat dhe buburrecat, duke prishur sistemin e tyre tretës.

4. Zanat dhe hobi:
– Përgatitja e zhulit: Boraksi përdoret zakonisht si një aktivizues në recetat e slimes për të krijuar një strukturë dhe konsistencë të dëshiruar.
– Krijimi i qirinjve: Mund të përdoret si retardant i flakës në dyllin e qirinjve për të zvogëluar rrezikun e zjarrit.
- Qeramikë dhe Qeramikë: Boraksi përdoret në lustër qeramike për të nxitur shkrirjen, për të zvogëluar tkurrjen dhe për të përmirësuar pamjen e glazurës.

5. Retardant zjarri:
– Boraksi përdoret si rezistent ndaj zjarrit në aplikime të ndryshme, duke përfshirë trajtimin e drurit, pëlhurat dhe veshjet, për të reduktuar ndezshmërinë e materialeve.

6. Saldimi dhe përpunimi i metaleve:
– Fluksi: Boraksi përdoret si fluks në proceset e saldimit dhe të përpunimit të metaleve për të hequr shtresat e oksidit, për të përmirësuar saldimin ose brumosjen dhe për të lehtësuar bashkimin e metaleve.

7. Fotografi:
– Agjent zhvillimor: Borax mund të përdoret si një agjent zhvillimi në disa procese fotografike, kryesisht në fotografinë bardh e zi.

8. Laboratori dhe Kërkimi:
– Kimia analitike: Boraksi përdoret si agjent buferik dhe rregullues i pH në mjedise laboratorike për analiza të ndryshme kimike dhe biologjike.

9. Insekticidet dhe pesticidet:
– Insekticidet ose karremat me bazë boraksin mund të përdoren për të kontrolluar disa dëmtues, si milingonat, termitet dhe pleshtat, duke ndërhyrë në sistemin e tyre tretës.

10. Heqja e fluksit:
– Boraksi mund të përdoret për të hequr mbetjet e fluksit nga sipërfaqet metalike të salduara ose të ngjitura, duke siguruar nyje të pastra dhe rezistente ndaj korrozionit.

Kur përdorni boraksin, është e rëndësishme të ndiqni udhëzimet e rekomanduara, pasi ekspozimi i tepërt ose gëlltitja mund të përbëjë rreziqe për shëndetin. Duhet të ruhet në një vend të sigurt, jashtë mundësive të fëmijëve dhe kafshëve shtëpiake.

"Për çdo informacion, shkruani në WhatsApp: Gjithçka që ju nevojitet, në kohë reale, në një mesazh. Na kontaktoni dhe jemi gati të ju ndihmojmë."

Albania Distribution Chemicals