Acid Citrik

Albania Distribution Chemicals

Produkti: Acid citrik

Formula Kimike: C6H8O7

Informacion rreth produktit:

 • Ndodh në mënyrë natyrale: Acidi citrik është një acid natyral që gjendet në fruta të ndryshme agrume, të tilla si limon, limon dhe portokall.
 • Përmirësuesi i shijes: Përdoret gjerësisht si një shtesë ushqimore për shkak të shijes së thartë, e cila rrit shijen e shumë produkteve ushqimore dhe pijeve.
 • Rregullues i pH: Acidi citrik është një rregullues efektiv i pH dhe mund të përdoret për të rregulluar aciditetin e ushqimit dhe formulimeve kozmetike.
 • Agjenti kelues: Ka veti kelatuese, që do të thotë se mund të lidhet me jonet metalike, gjë që ndihmon në parandalimin e oksidimit dhe ruajtjen e stabilitetit të produkteve.
 • Konservues: Acidi citrik vepron si një ruajtës natyral, duke penguar rritjen e baktereve dhe kërpudhave në ushqime dhe produkte kozmetike.

Informacion për sektorin e përdorimit të produktit:

 1. Industria e ushqimit dhe pijeve:
 • Acidulant: Acidi citrik përdoret gjerësisht si një acidulant në ushqim dhe pije për të ofruar një aromë të thekur. Gjendet zakonisht në pije joalkoolike, karamele, reçel dhe salca.
 • Aromatizues: Përmirëson shijen dhe aromën e produkteve të ndryshme ushqimore, duke përfshirë ëmbëlsirat me xhelatinë, lëngjet e frutave dhe pijet e gazuara.
 • Konservimi dhe ruajtja: Acidi citrik përdoret në konservimin e frutave dhe perimeve për të ruajtur ngjyrën, strukturën dhe përmbajtjen ushqyese të tyre.
 1. Industria farmaceutike:
 • Eksipient: Acidi citrik përdoret si një lëndë ndihmëse në formulimet farmaceutike, duke vepruar si stabilizues, rregullues i pH-së ose agjent aromatizues në medikamente dhe shurupe të caktuara.
 1. Kozmetikë dhe produkte të kujdesit personal:
 • Kujdesi për lëkurën: Acidi citrik është i përfshirë në produktet e kujdesit të lëkurës si pastrues, toner dhe eksfoliant për vetitë e tij eksfoluese dhe ndriçuese.
 • Kujdesi për flokët: Përdoret në shampo dhe kondicionerë për të rregulluar pH, për të përmirësuar menaxhimin e flokëve dhe për të hequr depozitat minerale.
 • Produktet e banjës dhe të trupit: Acidi citrik përdoret në bombat e banjës, kripërat e banjës dhe xhel dushi për efektet e tij shkumësuese dhe balancuese të pH.
 1. Produktet e pastrimit dhe shtëpiake:
 • Agjent pastrues: Acidi citrik është një agjent efektiv natyral pastrimi që mund të heqë njollat e ujit të fortë, depozitat minerale dhe mbeturinat e sapunit nga sipërfaqet.
 • Agjent pastrues: Përdoret në pastrimin e produkteve për makinat e kafesë, kazanët dhe pajisje të tjera për të hequr grumbullimin e mineraleve.
 1. Aplikacionet industriale:
 • Pastrimi dhe pasivimi i metaleve: Acidi citrik përdoret në proceset industriale për pastrimin e metaleve, pasivimin dhe heqjen e ndryshkut ose shkallëve nga sipërfaqet metalike.
 • Trajtimi i ujit: Përdoret në sistemet e trajtimit të ujit për të kontrolluar nivelet e pH, për të parandaluar formimin e shkallës dhe për të hequr jonet metalike.
 1. Bujqësia dhe Hortikultura:
 • Acidifikimi i tokës: Acidi citrik mund të përdoret për të rregulluar pH-në e tokës në praktikat bujqësore dhe hortikulturore, veçanërisht për bimët që duan acide.
 1. Laboratori dhe Kërkimi:
 • Kimia analitike: Acidi citrik përdoret si reagent në analiza të ndryshme laboratorike, duke përfshirë titrimin kompleksometrik dhe përcaktimin e joneve metalike.
 1. Industria e tekstilit:
 • Ngjyrosja dhe printimi: Acidi citrik përdoret në proceset e ngjyrosjes dhe printimit të tekstilit si një rregullues i pH dhe agjent fiksues për ngjyra të caktuara.
 1. Ushqim për kafshë:
 • Aciduesi: Acidi citrik shtohet në ushqimin e kafshëve për të përmirësuar tretshmërinë, për të përmirësuar thithjen e lëndëve ushqyese dhe për të nxitur rritjen e kafshëve.
 1. Industria e shijeve dhe aromave:
 • Përmirësuesi i shijes: Acidi citrik përdoret në prodhimin e aromave dhe aromave artificiale, duke rritur shijen dhe aromën e tyre.

Është e rëndësishme të ndiqni rregulloret, udhëzimet dhe masat paraprake të sigurisë specifike të industrisë kur përdorni acid citrik në sektorë të ndryshëm për të siguruar përdorimin e duhur dhe të sigurt të tij.

"Për çdo informacion, shkruani në WhatsApp: Gjithçka që ju nevojitet, në kohë reale, në një mesazh. Na kontaktoni dhe jemi gati të ju ndihmojmë."

Albania Distribution Chemicals