Citrati i Natriumit

Albania Distribution Chemicals

Produkti: Citrate natriumi

Formula Kimike: C6H5Na3O7

Informacion rreth produktit:

– Kripa e natriumit: Citrati i natriumit është kripa e natriumit e acidit citrik, që rrjedh nga molekula e acidit citrik.
– Pluhur i bardhë: Gjendet zakonisht si pluhur kristalor i bardhë ose granula.
– Tretshmëria: Citrati i natriumit është shumë i tretshëm në ujë, duke e bërë të lehtë tretjen dhe përfshirjen në aplikime të ndryshme.
– Rregullatori i pH: Vepron si rregullues i pH, duke ndihmuar në stabilizimin dhe rregullimin e aciditetit të tretësirave.
– Agjent kelues: Citrati i natriumit mund të formojë komplekse me jonet metalike, duke vepruar si agjent kelues.

Informacion për sektorin e përdorimit të produktit:

1. Industria e ushqimit dhe pijeve:
– Shtues ushqimor: Citrati i natriumit përdoret zakonisht si një shtesë ushqimore për qëllime të ndryshme, duke përfshirë përmirësimin e shijes, kontrollin e pH dhe emulsifikimin.
– Përgatitja e djathit: Shtohet në disa formulime djathi për të përmirësuar strukturën, për të parandaluar që djathi të bëhet shumë i thërrmueshëm dhe për të përmirësuar vetitë e shkrirjes.
– Pijet e gazuara: Citrati i natriumit mund të gjendet në pijet e gazuara për të kontrolluar aciditetin dhe për të rritur stabilitetin e shijes.

2. Industria farmaceutike:
– Buffering Agent: Sodium citrate is used as a buffering agent in pharmaceutical formulations to maintain the pH of medications and improve stability.
– Antikoagulant: Përdoret si antikoagulant në tubat e grumbullimit të gjakut, duke parandaluar mpiksjen dhe duke ruajtur integritetin e mostrave të gjakut.

3. Aplikimet mjekësore:
– Parandalimi i gurëve në veshka: Tretësirat e citratit të natriumit ndonjëherë përshkruhen për të parandaluar formimin e disa llojeve të gurëve në veshka duke reduktuar aciditetin urinar.
– Alkalinizimi i urinës: Mund të përdoret për të alkalinizuar urinën në kushte të caktuara mjekësore ose për të rritur eliminimin e disa ilaçeve nga trupi.

4. Aplikacionet industriale:
– Produktet e pastrimit: Citrati i natriumit përdoret në produktet e pastrimit, si detergjentët dhe sapunët, si agjent kelues dhe zbutës uji.
– Pastrimi i sipërfaqes së metalit: Përdoret në proceset e pastrimit dhe trajtimit të sipërfaqeve të metalit për të hequr ndryshkun dhe depozitat e gurëve.

5. Kozmetikë dhe produkte të kujdesit personal:
– Kujdesi për lëkurën: Citrati i natriumit përdoret në produktet e kujdesit të lëkurës si locione dhe kremra për vetitë e tij rregulluese të pH dhe si një eksfoliant i butë.
– Kujdesi për flokët: Mund të gjendet në produktet e kujdesit të flokëve, si shampo dhe balsam, për aftësinë e tij për të zbutur dhe kondicioner flokët.

6. Industria e tekstilit:
– Ngjyrosja dhe printimi: Citrati i natriumit përdoret në proceset e ngjyrosjes dhe printimit të tekstilit si një agjent shpërndarës, duke ndihmuar në shpërndarjen e barabartë të ngjyrave.

7. Laboratori dhe Kërkimi:
– Kimia analitike: Citrati i natriumit përdoret në analiza të ndryshme laboratorike, veçanërisht në titrime kompleksometrike dhe si përbërës i tretësirave tampon.

8. Fotografi:
– Përpunimi fotografik: Citrati i natriumit përdoret në përpunimin fotografik si agjent buferik dhe rregullues i pH.

9. Bujqësia dhe Hortikultura:
– Shtues i tokës: Citrati i natriumit mund të shtohet në tokë si një agjent kelues për të përmirësuar disponueshmërinë dhe përthithjen e disa mikronutrientëve për bimët.

10. Trajtimi i ujit:
– Zbutja e ujit: Citrati i natriumit përdoret ndonjëherë në sistemet e trajtimit të ujit si zbutës uji, duke ndihmuar në uljen e përqendrimit të joneve të fortësisë.

Është e rëndësishme të ndiqni nivelet e rekomanduara të përdorimit dhe udhëzimet rregullatore kur përdorni citratin e natriumit në sektorë të ndryshëm për të garantuar sigurinë dhe respektimin e standardeve.

"Për çdo informacion, shkruani në WhatsApp: Gjithçka që ju nevojitet, në kohë reale, në një mesazh. Na kontaktoni dhe jemi gati të ju ndihmojmë."

Albania Distribution Chemicals