Acid Fosforik

Albania Distribution Chemicals

Produkti: Acidi Fosforik

Formula Kimike: H3PO4

Informacion rreth produktit:

– Acidi fosforik është një lëng i pastër, pa ngjyrë me shije të thartë.
– Formula e tij kimike është H3PO4, që tregon praninë e tre joneve të hidrogjenit (H+) dhe një joni fosfat (PO4^3-).
– Acidi fosforik është një acid i fortë dhe përdoret zakonisht si një reagent laboratorik, kimik industrial dhe shtesë ushqimore.

Informacion për sektorin e përdorimit të produktit:

1. Industria e ushqimit dhe pijeve:
– Acidulant: Acidi fosforik përdoret gjerësisht si acidulant në industrinë e ushqimit dhe pijeve. I shtohet pijeve të gazuara, të tilla si pijet joalkoolike, për të siguruar ëmbëlsi dhe për të balancuar ëmbëlsinë.
– Rregullimi i pH: Përdoret për rregullimin e pH në produkte të ndryshme ushqimore, duke përfshirë reçelrat, pelte, salcat dhe mishrat e përpunuar.
– Përmirësues i shijes: Acidi fosforik mund të përmirësojë shijen e disa artikujve ushqimorë, duke përfshirë ëmbëlsirat, ëmbëlsirat dhe xhelatinat me aromë.

2. Prodhimi i plehrave:
– Acidi fosforik është një përbërës kyç në prodhimin e plehrave fosfatike. Përdoret për të kthyer shkëmbin fosfat në forma të tretshme në ujë që mund të absorbohen lehtësisht nga bimët.

3. Trajtimi i ujit:
– Kontrolli i pH: Acidi fosforik përdoret në proceset e trajtimit të ujit për të rregulluar nivelet e pH dhe për të ruajtur aciditetin ose alkalinitetin e dëshiruar.
– Heqja e ndryshkut: Mund të përdoret për të hequr ndryshkun dhe depozitimet e shkallëve nga sipërfaqet metalike në sistemet e trajtimit të ujit.

4. Pastrimi dhe gdhendja e metaleve:
– Acidi fosforik përdoret për pastrimin dhe gdhendjen e sipërfaqeve metalike, veçanërisht në përgatitjen e sipërfaqeve metalike përpara lyerjes, veshjes ose saldimit.

5. Farmaceutikë:
– Përbërësi aktiv: Acidi fosforik përdoret si një përbërës aktiv në formulime të caktuara farmaceutike, duke përfshirë antacidet dhe solucionet orale, për të siguruar aciditet dhe për të ndihmuar në tretje.

6. Pastrimi dhe heqja e acideve:
– Acidi fosforik përdoret për aplikime pastrimi dhe pastrimi në industri të ndryshme, si pastrimi i pajisjeve, tubacioneve dhe rezervuarëve në sektorët e qumështit, birrës dhe përpunimit të ushqimit.

7. Konvertuesi i ndryshkut dhe primer:
– Formulimet me bazë acidi fosforik përdoren si konvertues të ndryshkut dhe abetare për sipërfaqet metalike. Ato ndihmojnë në shndërrimin e oksidit të hekurit (ndryshkut) në një përbërje të qëndrueshme dhe ofrojnë një shtresë mbrojtëse.

8. Elektrplimi:
– Acidi fosforik mund të përdoret si elektrolit në proceset e elektrikimit, duke lehtësuar depozitimin e veshjeve metalike në nënshtresa.

9. Kujdesi dentar:
– Acidi fosforik përdoret në stomatologji për gravimin e sipërfaqeve të dhëmbëve përpara lidhjes së materialeve restauruese dentare, të tilla si rrëshirat kompozite.

10. Sinteza laboratorike dhe kimike:
– Acidi fosforik është një reagent që përdoret zakonisht në mjedise laboratorike dhe në proceset e sintezës kimike. Përdoret për rregullimin e pH, katalizën dhe si reaktant në reaksione të ndryshme kimike.

Acidi fosforik është një kimikat i gjithanshëm me aplikime të gjera në industri të ndryshme. Është e rëndësishme ta trajtoni dhe ta përdorni me kujdes, duke ndjekur udhëzimet e sigurisë, pasi është gërryes dhe mund të shkaktojë djegie.

"Për çdo informacion, shkruani në WhatsApp: Gjithçka që ju nevojitet, në kohë reale, në një mesazh. Na kontaktoni dhe jemi gati të ju ndihmojmë."

Albania Distribution Chemicals