Acidi Linear Alkil Benzen Sulfonik

Albania Distribution Chemicals

Produkti: Acidi Linear Alkil Benzen Sulfonik (LABSA)

Formula Kimike: C18H30O3S

Acidi Linear Alkil Benzen Sulfonik (LABSA) është një përbërje organike e përdorur kryesisht si surfaktant në industri të ndryshme. Këtu janë pesë pika të rëndësishme rreth LABSA:

1. Përbërja kimike: LABSA është një surfaktant anionik i përbërë nga një zinxhir alkil linear i lidhur me një unazë benzeni, me një grup funksional të acidit sulfonik (-SO3H). Formula e tij kimike është C18H30O3S.

2. Vetitë fizike: LABSA është një lëng viskoz kafe me një erë karakteristike. Është i tretshëm në ujë dhe në tretës të ndryshëm organikë. LABSA ka veti të shkëlqyera njomëse, shkumëzimi dhe emulsifikues, duke e bërë atë të përshtatshëm për t'u përdorur si surfaktant.

3. Prodhimi: LABSA prodhohet nga sulfonimi linear alkil benzen (LAB) me acid sulfurik. Reaksioni midis LAB dhe acidit sulfurik fut grupin e acidit sulfonik (-SO3H) në unazën e benzenit, duke rezultuar në formimin e LABSA.

4. Vetitë e surfaktantit: LABSA është një surfaktant efektiv për shkak të natyrës së tij amfifilike. Ka rajone hidrofile (të dashura për ujin) dhe hidrofobike (të largojnë ujin), duke i mundësuar që të ulë tensionin sipërfaqësor, të nxisë shpërndarjen dhe të përmirësojë vetitë e pastrimit dhe shkumëzimit të produkteve të ndryshme.

5. Biodegradueshmëria: LABSA është e biodegradueshme, që do të thotë se mund të zbërthehet nga mikroorganizmat e pranishëm në mjedis. Kjo pronë e bën atë një zgjedhje të preferuar në industritë ku qëndrueshmëria mjedisore është një shqetësim.

Përdorimi specifik i sektorit të Acidit Linear Alkil Benzen Sulfonik (LABSA):

1. Industria e detergjenteve dhe e pastrimit: LABSA përdoret gjerësisht në prodhimin e detergjenteve të lëngshëm dhe pluhur, duke përfshirë lëngjet për larjen e enëve, detergjentët e rrobave, pastruesit e shtëpisë dhe pastruesit industrialë. Ai vepron si një surfaktant kryesor, duke siguruar veti të shkëlqyera pastrimi dhe shkumëzimi.

2. Produktet e Kujdesit Personal: LABSA përdoret në formulimin e produkteve të kujdesit personal, si shampo, xhel dushi, shkumë banjosh dhe sapunë duarsh. Ndihmon për të krijuar një shkumë të pasur, për të përmirësuar aftësitë e pastrimit dhe për të përmirësuar përvojën e përgjithshme shqisore.

3. Industria e tekstilit: LABSA përdoret në përpunimin e tekstilit si një agjent lagështues, emulsifikues dhe agjent shpërndarës. Ndihmon për të lehtësuar depërtimin e ngjyrave dhe kimikateve në pëlhurë, përmirëson nivelimin e bojës dhe rrit stabilitetin e proceseve të ngjyrosjes.

4. Industria e Lëkurës: LABSA përdoret në industrinë e lëkurës për aplikime për heqjen e yndyrës, emulsifikimin dhe lagështimin. Ndihmon në largimin e papastërtive, lehtësimin e depërtimit të agjentëve për rrezitje dhe përmirësimin e proceseve të ngjyrosjes dhe përfundimit.

5. Industria e naftës dhe gazit: LABSA është i punësuar në industrinë e naftës dhe gazit si një emulsifikues dhe agjent lagështues në lëngjet e shpimit. Ndihmon në përmirësimin e shpërndarjes së aditivëve, zvogëlimin e tensionit ndërfaqësor dhe rritjen e stabilitetit të lëngjeve.

6. Bujqësia: LABSA përdoret në formulimin e ndihmësve bujqësore dhe produkteve për mbrojtjen e bimëve. Ai vepron si një agjent lagështues dhe shpërndarës, duke përmirësuar efikasitetin dhe mbulimin e pesticideve, herbicideve dhe plehrave.

7. Kimikatet e ndërtimit: LABSA përdoret në industrinë e ndërtimit për prodhimin e shtesave dhe aditivëve të betonit. Ndihmon në rritjen e punueshmërisë, vetive rrjedhëse dhe mbajtjes së ujit të përzierjeve të betonit.

8. Bojrat dhe veshjet: LABSA gjen aplikim në formulimin e bojrave, veshjeve dhe bojërave si një agjent shpërndarës. Ndihmon në stabilizimin e grimcave të pigmentit

, përmirësoni forcën e ngjyrës dhe përmirësoni performancën e përgjithshme të sistemeve të veshjes.

9. Lëngjet e përpunimit të metaleve: LABSA përdoret në formulimin e lëngjeve të përpunimit të metaleve, të tilla si vajrat prerëse dhe ftohësit. Ai vepron si një emulsifikues dhe frenues i korrozionit, duke përmirësuar lubricitetin, duke reduktuar fërkimin dhe duke parandaluar ndryshkun dhe korrozionin.

10. Industria e letrës dhe e tulit: LABSA është e punësuar në industrinë e letrës dhe pulpës si shkumësues, agjent lagështues dhe shpërndarës. Ndihmon për të kontrolluar shkumën gjatë procesit të prodhimit, për të përmirësuar shpërndarjen e fibrave dhe për të përmirësuar vetitë e forcës së letrës.

Këto aplikacione theksojnë përdorimin e larmishëm të LABSA si një surfaktant thelbësor në industri të ndryshme, duke kontribuar në efektivitetin dhe performancën e produkteve dhe proceseve të shumta.

"Për çdo informacion, shkruani në WhatsApp: Gjithçka që ju nevojitet, në kohë reale, në një mesazh. Na kontaktoni dhe jemi gati të ju ndihmojmë."

Albania Distribution Chemicals