Arom Limoni

Produkti: Arom Limoni

Formula Kimike: Nuk ka formulë specifike kimike për aromën e limonit pasi është një përzierje komplekse e komponimeve të paqëndrueshme të pranishme në mënyrë natyrale në vajin esencial të limonit ose aromat sintetike të krijuara për të imituar aromën e limonit.

Informacion rreth produktit:

1. Profili aromatik: Aroma e limonit karakterizohet nga aroma e tij e freskët, agrume dhe e lezetshme. I ngjan aromës së lëngut dhe lëvozhgës së limonit të saposhtrydhur, me nota të ndritshme dhe emocionuese.

2. Burimi: Aroma e limonit mund të rrjedhë nga vaji esencial i nxjerrë nga lëvozhga e limonit nëpërmjet presimit të ftohtë ose distilimit me avull. Përndryshe, aromat sintetike mund të krijohen duke përdorur një kombinim të përbërjeve aromatike natyrale dhe sintetike.

3. Aplikimet: Aroma e limonit përdoret gjerësisht në industrinë e ushqimit dhe pijeve, si dhe në prodhimin e parfumeve, kozmetikës dhe produkteve të pastrimit të shtëpisë. Është një zgjedhje popullore për të dhënë një aromë freskuese dhe gjallëruese.

4. Rritja e shijes: Aroma e limonit përdoret shpesh për të përmirësuar shijen e produkteve të ndryshme ushqimore dhe pijeve. Ai shton një notë të shijshme dhe agrume, duke u dhënë një shije të ndritshme dhe të lezetshme pjatave, pijeve, ëmbëlsirave dhe produkteve të pjekura.

5. Përfitimet e Aromaterapisë: Aroma e limonit është e njohur për efektet e saj të mundshme ngritëse dhe energjike në humor dhe mirëqenie. Shpesh përdoret në praktikat e aromaterapisë për të promovuar një ndjenjë freskie, qartësie dhe vigjilence mendore.

Informacion për sektorin e përdorimit të produktit:

1. Industria e ushqimit dhe pijeve: Aroma e limonit përdoret gjerësisht në prodhimin e produkteve ushqimore dhe pijeve. Përdoret në formulimin e pijeve të tilla si limonada, pije të gazuara, kokteje dhe ujë të aromatizuar. Përdoret gjithashtu në pjekje, ëmbëlsira, ëmbëlsira dhe pjata të shijshme për të shtuar një aromë dhe aromë agrume.

2. Industria e parfumeve dhe parfumeve: Aroma e limonit është një zgjedhje popullore për parfumet dhe aromat, veçanërisht në përbërjet me bazë agrume ose aromash të freskëta dhe të pastra. Ai siguron një notë të freskët dhe gjallëruese që shton një ndjenjë gjallërie dhe energjie në përzierjet e aromave.

3. Kozmetikë dhe produkte të kujdesit personal: Aroma e limonit është e përfshirë në një gamë të gjerë produktesh kozmetike dhe të kujdesit personal. Përdoret në formulimin e sapunëve, shampove, xhelave për dush, locioneve, kremrave dhe vajrave të parfumuar, duke ofruar një aromë freskuese dhe rigjallëzuese.

4. Produktet e pastrimit dhe shtëpiake: Aroma e limonit përdoret shpesh në produktet e pastrimit të shtëpisë, të tilla si pastruesit e sipërfaqeve, lëngjet për larjen e enëve, detergjentët e rrobave dhe freskuesit e ajrit. Aroma e saj e freskët dhe agrume ndihmon në maskimin e aromave të pakëndshme dhe jep një ndjenjë pastërtie.

5. Industria farmaceutike dhe nutraceutike: Aroma e limonit përdoret herë pas here në produkte farmaceutike dhe nutraceutike. Mund të gjendet në produktet e kujdesit oral si pasta e dhëmbëve dhe shpëlarja e gojës, si dhe në suplementet dietike dhe mjetet juridike natyrale për përfitimet e mundshme shëndetësore dhe përmirësimin e shijes.

6. Mikpritja dhe turizmi: Aroma e limonit përdoret shpesh në hotele, resorte dhe Spa për të krijuar një ambient mikpritës dhe freskues. Përdoret në spërkatjet e dhomës, qirinjtë aromatikë dhe shpërndarësit për të ofruar një aromë të këndshme dhe gjallëruese për mysafirët.

7. Kujdesi dhe freskuesit e ajrit: Aroma e limonit përdoret në freskuesit e ajrit, spërkatjet e dhomave dhe freskuesit e makinave për të krijuar një mjedis të freskët dhe të pastër. Aroma e saj ngritëse ndihmon në neutralizimin e aromave dhe ofron një ndjenjë freskie.

8. Ilaçet bimore dhe natyrore: Aroma e limonit përdoret në ilaçe bimore dhe natyrale për shkak të vetive të mundshme terapeutike. Gjendet në përzierjet e vajrave esencialë, balsamët dhe salcat, duke ofruar një përvojë freskuese dhe aromatike, ndërkohë që ofron përfitime të tilla si përmirësimi i humorit dhe relaksimi.

9. Produktet personale të parfumeve: Aroma e limonit përfshihet në produkte të ndryshme aromash personale, të tilla si body spr

ay, deodorant dhe kolonje. I shton një notë të ndritshme dhe freskuese aromës dhe ndihmon për të siguruar një aromë të pastër dhe gjallëruese.

10. Aplikimet industriale dhe pastruese: Aroma e limonit përdoret në mjediset industriale për vetitë e tij pastruese. Ai është i përfshirë në pastrues industrialë, degreasers dhe tretës për të ofruar një aromë të freskët duke hequr në mënyrë efektive papastërtitë, njollat dhe njollat.

Këto aplikacione nxjerrin në pah përdorimin e larmishëm të aromës së limonit në sektorë të ndryshëm, ku kontribuon në përmirësimin e shijes, aromësimin e produkteve, promovimin e një mjedisi të freskët dhe të pastër dhe sigurimin e përfitimeve të mundshme të aromaterapisë.

"Për çdo informacion, shkruani në WhatsApp: Gjithçka që ju nevojitet, në kohë reale, në një mesazh. Na kontaktoni dhe jemi gati të ju ndihmojmë."

Albania Distribution Chemicals