Sodë Kaustike Lëng

Albania Distribution Chemicals

Produkti: Sod Kaustike Lëng

Formula Kimike: NaOH

Informacion rreth produktit:

– Soda kaustike, e njohur gjithashtu si hidroksid natriumi, është një përbërje kimike shumë gërryese dhe fort alkaline.
– Është zakonisht i disponueshëm në formën e një lëngu të pastër, pa ngjyrë me një strukturë të rrëshqitshme.
– Soda kaustike është shumë e tretshme në ujë dhe gjeneron një sasi të madhe nxehtësie kur përzihet me ujë.
– Është një kimikat thelbësor industrial me një gamë të gjerë aplikimesh në sektorë të ndryshëm.

Informacion për sektorin e përdorimit të produktit:

1. Prodhim kimik:
– Soda kaustike përdoret gjerësisht si lëndë e parë kryesore në prodhimin e kimikateve të ndryshme, duke përfshirë detergjentët, sapunët, ngjyrat, tekstilet dhe produktet e letrës.

2. Trajtimi i ujit:
– Produkti përdoret në proceset e trajtimit të ujit për të rregulluar nivelet e pH dhe për të neutralizuar substancat acidike ose gërryese. Ndihmon në pastrimin e ujit për qëllime të pijshme ose industriale.

3. Industria e naftës:
– Soda kaustike luan një rol vendimtar në industrinë e naftës për rafinimin e produkteve të naftës, si benzina, nafta dhe lubrifikantët. Ndihmon në largimin e papastërtive dhe neutralizimin e përbërësve acidë.

4. Prodhimi i aluminit:
– Në prodhimin e aluminit (pararendës i aluminit), soda kaustike përdoret për të tretur mineralin e boksitit dhe për ta ndarë atë në alumin dhe përbërës të tjerë nëpërmjet një procesi të quajtur procesi Bayer.

5. Industria e pulpës dhe letrës:
– Soda kaustike përdoret në industrinë e pulpës dhe letrës për qëllime të ndryshme, duke përfshirë delinifikimin e pulpës së drurit, zbardhjen e letrës dhe rregullimin e pH në prodhimin e letrës dhe kartonit.

6. Industria e tekstilit:
– Produkti përdoret në industrinë e tekstilit për mercerizimin e fibrave të pambukut, një proces që u jep forcë dhe shkëlqim fibrave dhe përmirëson thithjen e bojës.

7. Prodhimi i sapunit dhe detergjentit:
– Soda kaustike është një përbërës kyç në prodhimin e sapunëve dhe detergjenteve. Ndihmon në saponifikimin, një proces që shndërron yndyrat ose vajrat në sapun.

8. Përpunimi i ushqimit:
– Në disa aplikacione të përpunimit të ushqimit, soda kaustike përdoret për pastrimin dhe dezinfektimin e pajisjeve, veçanërisht në industrinë e qumështit dhe pijeve. Ndihmon në heqjen e mbetjeve organike dhe dezinfektimin e sipërfaqeve.

9. Industria minerare:
– Soda kaustike përdoret në industrinë e minierave për aplikime të ndryshme, duke përfshirë flotimin e mineraleve, rregullimin e pH në përpunimin e xeheve dhe nxjerrjen e disa metaleve nga xehet.

10. Farmaceutikë dhe kozmetikë:
– Produkti gjen përdorim të kufizuar në industrinë farmaceutike dhe kozmetike për rregullimin e pH, formulimin dhe prodhimin e kimikateve ose produkteve specifike.

Lëngu i sodës kaustike është një përbërje kimike shumë e gjithanshme dhe e përdorur gjerësisht me aplikime të rëndësishme industriale. Është e rëndësishme ta trajtoni atë me kujdes për shkak të natyrës së tij gërryese dhe të siguroheni që masat e duhura të sigurisë janë vendosur gjatë ruajtjes, transportit dhe përdorimit. Aplikimi i saktë dhe përqendrimi i sodës kaustike mund të ndryshojë në bazë të kërkesave dhe rregulloreve specifike të industrisë.

"Për çdo informacion, shkruani në WhatsApp: Gjithçka që ju nevojitet, në kohë reale, në një mesazh. Na kontaktoni dhe jemi gati të ju ndihmojmë."

Albania Distribution Chemicals