Acidi Peracetik

Albania Distribution Chemicals

Produkti: Acid peracetik

Formula Kimike: CH3CO3H

Informacion rreth produktit:

– Acidi peracetik është një lëng i pastër, pa ngjyrë me erë të fortë.
– Formula e tij kimike është CH3CO3H, që tregon praninë e një grupi acetil (CH3CO) dhe një grupi hidroperoksi (OOH).
– Acidi peracetik është një agjent i fuqishëm oksidues dhe dezinfektues, i njohur për vetitë e tij të forta antimikrobike.
– Është shumë i tretshëm në ujë dhe dekompozohet në acid acetik, oksigjen dhe ujë.

Informacion për sektorin e përdorimit të produktit:

1. Industria e ushqimit dhe pijeve:
– Dezinfektimi: Acidi peracetik përdoret gjerësisht për dezinfektim në industrinë e ushqimit dhe pijeve, duke përfshirë fabrikat e përpunimit të ushqimit, fabrikat e birrës, kantinat e verës dhe objektet e qumështit. Në mënyrë efektive vret bakteret, viruset dhe mykun në pajisje, sipërfaqe dhe materiale paketimi.

2. Trajtimi i ujit:
– Sterilizimi: Acidi peracetik përdoret si dezinfektues në sistemet e trajtimit të ujit, veçanërisht për sterilizimin e ujit të pijshëm, ujërave të zeza dhe rezervuarëve të depozitimit të ujit.

3. Objektet shëndetësore dhe mjekësore:
– Dezinfektimi i sipërfaqes: Përdoret për dezinfektimin e sipërfaqeve, pajisjeve dhe instrumenteve mjekësore në mjediset e kujdesit shëndetësor, si spitalet, klinikat dhe laboratorët.
– Sterilizimi i pajisjeve mjekësore: Acidi peracetik përdoret në procesin e sterilizimit të disa pajisjeve mjekësore që nuk mund t'i rezistojnë metodave të sterilizimit me nxehtësi.

4. Aplikimet bujqësore:
– Mbrojtja e të korrave: Acidi peracetik përdoret si fungicid dhe baktericid në bujqësi për të kontrolluar sëmundjet kërpudhore dhe bakteriale në të mbjellat, frutat dhe perimet.

5. Industria e pulpës dhe letrës:
– Agjent zbardhues: Acidi peracetik përdoret si një agjent zbardhues në prodhimin e pulpës dhe letrës, duke ndihmuar në largimin e linjinës dhe ndriçimin e fibrave të letrës.

6. Sistemet e Ujit Ftohës:
– Kontrolli i biofilmit: Acidi peracetik përdoret për kontrollin e formimit të biofilmit në sistemet e ujit ftohës, duke parandaluar rritjen e baktereve, algave dhe mikroorganizmave të tjerë.

7. Industria farmaceutike:
– Dezinfektimi i pajisjeve: Acidi peracetik përdoret për dezinfektimin e pajisjeve të prodhimit farmaceutik, duke përfshirë tanket, enët dhe tubacionet, për të siguruar sterilitet dhe për të parandaluar kontaminimin.

8. Prodhimi i birrës dhe verërave:
– Sanitizimi i fuçive: Acidi peracetik përdoret për dezinfektimin e fuçive, fuçive dhe kontejnerëve të tjerë në industrinë e birrës dhe prodhimit të verës, duke eliminuar mikroorganizmat e dëmshëm.

9. Industria e naftës dhe gazit:
– Stimulimi i pusit: Acidi peracetik mund të përdoret si një komponent në trajtimet e stimulimit të puseve për të kontrolluar bakteret dhe për të parandaluar biopastrimin në puset e naftës dhe gazit.

10. Laboratori dhe Kërkimi:
– Sterilizimi: Acidi peracetik përdoret për sterilizimin e pajisjeve laboratorike, enëve të qelqit dhe mbetjeve biologjike para asgjësimit.

Acidi peracetik është një dezinfektues dhe agjent oksidues i gjithanshëm që gjen aplikime në industri të ndryshme. Është thelbësore që ta trajtoni dhe përdorni me kujdes, duke ndjekur protokollet e sigurisë, pasi mund të jetë gërryes dhe irriton lëkurën, sytë dhe sistemin e frymëmarrjes.

"Për çdo informacion, shkruani në WhatsApp: Gjithçka që ju nevojitet, në kohë reale, në një mesazh. Na kontaktoni dhe jemi gati të ju ndihmojmë."

Albania Distribution Chemicals